Tirsdagene er barnebarnas dag i Akvariet. Dagen for at besteforeldre kan ta med seg barnebarn for å oppleve eventyr, film og fôring av sel og pingviner. I går var det strålende vær og derfor litt labert oppmøte. Men gøy var det.

Skumle haier

Nini, Eveline, Tyra Andrea, Arian, Preben, Daniel, Pernille og Sander fra Stølen barnehage på Askøy med en barnehagetante og barnehagemormor hadde møtt opp for å få med seg fortellingen om Pingmar i kinosalen på Akvariet.

— Vi visste ikke at dette skulle skje i dag, så det var moro, forteller barnehagemormor Inger Skjøndal. Hun har med seg lille Nini på fem år også, som hun er ordentlig mormor til. Ivrige Nini gleder seg til eventyret som venter.

— Det blir spennende, så skal vi se på de skumle haiene etterpå, sier Nini. Og se på sel, og på slanger og på ... og på ... og ...

— Bare det ikke er troll her, så er det greit, sier Arian.

«Jeg lå i et egg»

Med ett går døren opp, og ned trappen kommer hoppende Pingmar Kathe Johannesen.

— Ehø, ehø, jeg er Pingmar. Ehø, ehø. Ungene sitter som tente lys.

— Ehø, ehø, jeg bor i fugledammen med pingviner og mange seler. Jeg lå i et egg, men nå har jeg ligget så lenge at nå ble det bare trangere og trangere. Nå har jeg hakket og hakket en hel natt før jeg greide å komme ut til dere, ehø, ehø ...

Latteren rister i rommet.

Rævdilter

— Første dagen da jeg var født, dro mamma meg inn til seg. Da bare sov og spiste jeg, men jeg er visst veldig søt, for det sier alle, fortsetter Pingmar.

Barn og voksne er stille som mus. Og venter på fortsettelsen. ý Og hadde jeg ikke vært pingvin, da hadde jeg vært buekorpsgutt, en rævdilter, ehø, ehø ý Historien om Pingmar er levende, sprelsk og morsom. ý Etter en stund viste det seg at jeg ikke var en guttepingvin, men en jentepingvin. ý Næh???? ý Så nå har jeg skiftet navn til Pingmor. Latter. Festlige barn Eventyrstunden med Pingmar Kathe Johannesen er hentet fra boken med samme navn. ý Det er moro å gjøre dette, og så er ungene så festlige også. Det pleier å være mye folk, i dag var det litt mindre enn vanlig, men det kommer alltid barn, sier Kathe. Akvariedamen er inne i det tredje året med fortellingene sine. Tirsdag er Pingmar-dag. Og Pingmar er alle barnebarnas helt.

BARNEBARNAS HELT: Akvariedamen Kathe Johannesen spiller pingvinen Pingmar hver tirsdag i kinosalen på Akvariet Da er det nemlig barnebarnas dag i Akvariet. Her med spente tilskuere fra Stølen barnehage på Askøy.<p/>FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN