Du har kanskje sett dem på veien og lurt på hva i alle dager dette er for noe. Biler i alle regnbuens farger, noen med tigerstriper, eller med vindmølle, gress og til og med en ku på taket.

Bilene er en del av det såkalte Carbage Run 2011, et fem dager langt rally gjennom Europa.

Til sammen 250 biler med 700-800 nederlendere har satt ut på eventyret. Torsdag inntok de Bergen travpark.

Maks 500 euro

— Et krav er at bilene ikke skal koste mer enn 500 euro. «Pimpingen» kommer utenom, forklarer Luit de Jong (26).

Han er en del av en guttegjeng på ti som har fått en ufrivillig pause ved Gaupås utenfor Bergen. En av bilene har fått motorstopp. Resten av følget er på vei til Oslo, som er siste stoppested før retur til Nederland.

Siden utreise fra Hardenberg 25. juli har gjengen vært innom København, Vänerborg og Lillehammer før kursen ble satt mot Bergen.

— Turen fra Bergen til Lillehammer har vært den beste biten. Det er så vakkert her, synes guttene.

Fineste bil premieres

For å gjøre bilferien ekstra spennende, arrangerer følget konkurranser hver dag. For hvert oppdrag kan man hanke inn 10 poeng. Gjengen med høyest poengsum til slutt, blir premiert med 1000 euro.

— Utfordringene har blant annet gått ut på å bytte klær med lokale folk. Vi får mellom fire og fem slike oppgaver hver dag. I går var en av utfordringene å få en jente i bikini til å vaske bilen vår, sier de Jong.

- Klarte noen av dere det?

Guttene blir stille og ser på hverandre, før de bryter ut i latter. Nei, norske jenter var visst ikke så enkle der.

I tillegg blir det kåring av den fineste bilen. Vinnerne stikker av med 500 euro. Akkurat passe til å investere i en ny bil til neste års rally.

MOTORSTOPP: Denne guttegjengen fikk seg en uønsket pause på ferden fra Bergen til Oslo.
KATARINA LUNDE