Siden mandag har politiet og Forsvaret søkt i Dalsfjorden etter Christian Melle (25) fra Ørsta, som har vært savnet etter dumperulykken i Askvoll.

Etter å ha søkt ned mot 120 meters dyp mandag, ble en miniubåt satt inn i søket tirsdag ettermiddag. Kort tid etter ble anleggsmaskinen funnet på 230 meters dyp, men føreren var ikke inne i kjøretøyet.

Tirsdag kveld ble også forsvarsfartøyet KNM «Tyr» satt inn i søket.

— KNM «Tyr» har gjennomført søk i angitt område i hele natt. Klokken 05.34 ble det funnet en person på 66 meters dyp, sier Einar Vereide, operasjonsleder i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Den omkomne ble funnet omtrent 100 meter fra dumperen, mellom denne og land. Det er foreløpig for tidlig å fastslå at det er den savnede 25-åringen, men ingen andre er savnet i området.

— Det er grunn til å tro at det er ham. Det pågår arbeid med heving nå. De pårørende er orientert om funnet, sier Vereide.

Dumper havnet i sjøen

Det var mandag kveld at anleggsmaskinen, en dumper, havnet i sjøen øst for fergekaien ved Eikenes i Askvoll. Ulykken skjedde ved et område der det arbeides med å bygge ny tunnel i Dalsfjordsambandet.

25-åringen kjørte pukk fra Eikenestunnelen da ulykken skjedde.

Mandag ble det søkt i fjorden med fjernstyrt miniubåt ned mot 120 meter, men kun en lysende hodelykt ble funnet i fjorden.

— Våre tanker går til familien, som trolig har mistet en av sine, sa seksjonsleder Margot Aase Åsebø i Statens vegvesen seksjon Fjordane til BT i går.

Arbeidstilsynet og politiet har vært på stedet og gjort åstedsundersøkelser. Det er foreløpig ikke bestemt om dumperen på 230 meters dyp skal heves.

Statens vegvesen hadde et møte med entreprenør og underentreprenør til møte i Dale tirsdag ettermiddag, ifølge en pressemelding.

— Vi ønsker å få klarlagt hendelseforløpet så godt det er mulig. Vi diskuterer også forebyggende tiltak og videre oppfølging av hendelsen, sier Åsebø.

- Kunne sikret bedre

Entreprenøren og arbeidsgiveren K.A. Aurstad innrømmer at sikringsarbeidet på stedet kune vært bedre.

-I etterpåklokskapens lys ser vi at plassen der inne kunne vært sikret bedre. Men vi har holdt på her lenge, og vi har ikke vurdert det som farlig, sier driftsdirektør Cato Aurstad i K.A. Aurstad til NRK.

Hendelsesforløpet er foreløpig ikke fullstendig kartlagt, men driftsdirektør Aurstad forklarer det de vet så langt:

— 25-åringen var en av to som kjørte pukk til tunnelen. Vi tror ulykken har skjedd under rygging, men dette vet vi ikke, da det ikke var vitner til ulykken, sier Aurstad til NRK.

Siden oppstarten av arbeidet med Dalsfjordsambandet i oktober 2010 har det vært tre alvorlige ulykker, i tillegg til dumperulykken, skriver NRK.

HAR GJORT FUNN: Dumperen er funnet på 230 meters dyp, og en person - trolig den savnede 25-åringen - er funnet på 66 meters dyp.
PETTER JONNY RIVEDAL