SISTE: Politiet har funnet en person i søkeområdet.

Politiet i Sogn og Fjordane besluttet søndag at søket etter den savnede 58-åringen vil gå over i søk etter antatt omkommet fra klokken 08 mandag morgen.

— Det er en totalvurdering som er gjort av politimesteren, sa operasjonsleder ved Sogn og Fjordane politidistrikt, Kjetil Drange søndag.

Det ble planlagt finsøk langs sti og i Brekkeelva, samt med båter på sjøen mandag.

Klokken 14.40 meldte politiet at det var funnet en person i søkeområdet.

— Det er ikke bekreftet at det er den savnede, sier operasjonsleder Synnøve Dombenrundt klokken 08.30 mandag morgen.

Alpin redningsgruppe

Mannen (58) dro på fjelltur ved 19-tiden lørdag kveld, og skulle etter planen gå en kjent rute i fjellene i Flåm. Han ble meldt savnet da han ikke kom hjem til avtalt tid. Letingen ble satt i gang ved 23-tiden lørdag kveld.

Sivilforsvaret, Røde Kors, Norske Redningshunder og politiet er ute og leter etter den savnede mannen. Ifølge operasjonsleder i Sogn og Fjordane politidistrikt ble søket trappet opp på søndag, og i løpet av dagen har over 100 personer vært involvert i søket.

Et Sea King redningshelikopter fra Hovedredningssentralen i Sør-Norge har også blitt sendt inn i området, og det samme har alpine redningsgrupper fra Jostedal og Hordaland.

— Området er krevende. Det er bratt der, og det er fossefall, sa operasjonsleder Kjetil Drange søndag.

Lokal tilknytning

Mannen skal være godt kjent i området, og skal ha varslet at han skulle gå en kjent rute, sa operasjonsleder Kjetil Drange i Sogn og Fjordane politidistrikt lørdag kveld.

Søket tar utgangpunkt i en sti ved Brekkefossen der mannens sykkel ble funnet.

Området det letes i har bratt terreng og skogsområder med elv og foss. Odd Arve Solvåg i Sogn og Fjordane politidistrikt forteller at den savnede mannen selv er fra området det søkes i.

Redningsmannskaper har også gjennomført søk i havneområdet i Flåm.