— Dette er helt uvirkelig. Taksteinen skulle på i neste uke, men nå haster det jo ikke akkurat, sier Kjetil Szajnfeld.

Stormen som herjet i natt la igjen tydelige tegn over hele Vestlandet. Verst gikk det kanskje ut over den treetasjes eneboligen til Szajnfeld som var under oppføring på Skogsvåg på Sotra.

Boligen er nå vridd til det ugjenkjennelige. Den sterke vinden har snudd opp-ned på det som skulle bli småbarnsfamiliens boligdrøm.

Våknet av bråket

— Jeg fikk ikke sove i natt på grunn av uværet; jeg lå bare og lurte på hvorvidt huset ville ri stormen av. Klokken fire i natt var vi oppe for å se hvordan tilstanden var, men da så alt greit ut, forteller Szajnfeld.

Én time senere ringte naboer på døren til Szajnfeld. De hadde våknet av bråket, og kunne fortelle Szajnfeld at huset hadde rast sammen.

— Det er ikke mye igjen her som kan brukes, men det er for tidlig å si hvor store verdier som har gått tapt, forteller Szajnfeld.

Eneboligen skulle opprinnelig stå ferdig juni i år. Nå ser det ut til at familien på fire må belage seg på en utsettelse.

Gutterom i tusen knas

— Guttene våre på syv og åtte år hadde virkelig sett frem til å endelig få sine egne rom. Nå må de nok vente enda litt til, konstaterer Szajnfeld.

Entreprenøren har allerede vært på stedet for befaring, og vil starte oppryddingen så fort som mulig. Familien leier bolig i området, og har ikke gitt opp drømmehuset.

— Det ordner seg nok. Jeg er ikke oppvokst her, men trives veldig godt. Mange naboer har tatt kontakt og støttet opp, så vi prøver på nytt, sier Szajnfeld.

BOLIGDRØMMEN KNUST: ¿ Vi lå våken i natt og lurte på om huset ville stå natten over. Nå er det ikke noe å gjøre med, så vi får bare ta fatt på oppryddingen, sier Szajnfeld.
Knut Egil Wang