Torsdag ettermiddag møttes styret i Arbeiderpartiet i Bergen for å bestemme seg for hvem som bør representere dem på Stortinget etter valget i 2013. Jette F. Christensen (29) er enstemmig satt på førsteplass, og det vil ikke overraske om hun også ender opp som Hordalands toppkandidat.

Hun er med det nærmest garantert en fast plass på Stortinget neste høst.

— Det har vært viktig for oss å fornye listen og få en ungdomsprofil, og listen bærer preg av det, sier fungerende leder i Ap i Bergen, Geir S. Dale.

Henriksen på usikker plass

På de to neste plassene var styret uenige. Med fire mot to stemmer har Eigil Knutsen (23) dyttet Per Rune Henriksen (52), som for tiden er inne i sin andre storingsperiode, ned på tredjeplass.

— Det vil nok noen synes er overraskende. Men ingenting er avgjort før nominasjonsmøtet om en uke, sier Dale, som selv stemte for Henriksen på andreplass.

Aps gruppeleder i fylkestinget, Ruth Grung (53), er innstilt på fjerdeplass.

Torsdag 23. august skal representantskapet i Ap i Bergen vedta den endelige listen. Deretter sendes den til nominasjonskomiteen i Hordaland Ap, som setter sammen stortingslisten basert på navnene fra Bergen og de andre lokallagene i Hordaland.

Ved valget i 2009 hadde Ap i Bergen de to øverste plassene på listen.

Hele listen ser du her.

Dårlige meningsmålinger

I dag har Hordaland Ap fem representanter på Stortinget. Ettersom Anne-Grete Strøm-Erichsen er statsråd og Per Rune Henriksen statssekretær, møter Jette F. Christensen og Tove Linnea Brandvik som vararepresentanter.

En NRK-måling forrige uke viste at Ap ville mistet 10 av sine 64 stortingsrepresentanter om valgresultatet neste år blir som målingen. Høyre og Frp ville hatt rent flertall.

NESTEN SIKKER: Jette F. Christensen (29) blir trolig fast stortingsrepresentant i 2013. ARKIVFOTO: HÅVARD BJELLAND
GODE SJANSER: Med fire mot to stemmer ble Eigil Knutsen (23) valgt på andreplass, og sendte Per Rune Henriksen ned på tredjeplass. ARKIVFOTO: FRED IVAR KLEMETSEN