• Fana Golfbane er en farlig nabo, mener Harald Fuglseth. Hundrevis av golfballer har landet i hagen hans. Nå er han redd for å gå ut i frykt for å bli truffet. Se btv-innslag!

Harald Fuglseth har Fana Golfklubb som nærmeste nabo. Det er en farlig nabo. Siden banen åpnet i 2004 har hundretalls baller landet på eiendommen hans. Både hus og bil er truffet.

Se også: btv-innslag!

Nå står en ny golfsesong for dør, og naboene etterlyser tiltak som kan bedre sikkerheten deres.

— Vi kan ikke komme til og fra eget hus uten å risikere å bli truffet av golfballer. Til og med på terrassen er vi utrygge, sier Fuglseth.

Golfklubben har satt opp et sikringsnett overfor huset til Fuglseth, som tar av for noen av ballene. Men langt fra alle.

— En provisorisk og halvhjertet løsning, mener Fuglseth. Han har sendt to brev til golfklubben der han ber om at andre tiltak blir iverksatt, uten å få svar. Nå ber han kommunen engasjere seg i saken.

Problemhullet

Det er plasseringen av det kompliserte hullet nummer fem som er problemet. Fuglseth har vært i kontakt med flere erfarne golfspillere som mener plasseringen gjør at selv små feilmarginer i utslag kan føre til at ballen havner på naboens eiendom. Fra utslagsplassen på toppen av bakken ser man verken hull eller hus. Et feilslag, og huset til Fuglseth er svært utsatt.

— Det er jo ikke kjekt for spillerne som risikerer å treffe oss i hodet heller, sier Fuglseth.

Naboen mener løsningen må være å flytte utslagsplassen nærmere hullet, men det har golfklubben så langt ikke vært villig til.

— Det kan tyde på at Fana Golfklubb prioriterer sportslige utfordringer for golfspillerne fremfor naboenes sikkerhet, mener Fuglseth.

- Kraftløse baller

— Jeg vet at noen naboer har vært plaget med litt baller som har vært på avveie. Dette er noe som kan skje når hus står så tett på banen, sier Morten Menes, daglig leder i Fana Golfklubb.

— Forstår du at naboene er redde for å bli truffet av baller?

— Hvis noen er redde for det, så er jo ikke det kjekt. Ballene er harde, men de kommer dalende, så det er liten i kraft i de. Men frykten er uansett ubehagelig, sier Menes.

Han understreker at Fana Golfklubb tar henvendelsen på alvor, og at de vil prøve å finne en løsning som naboene kan bli fornøyde med.

Løsning om to år

— Vi har hengt opp nett, men hvis ikke det er nok vil vi se etter andre løsninger, lover Menes.

Men det blir ikke før sesongstart.

— Vi er nødt til å være på stedet og observere hvilke baller vi eventuelt ikke klarer å fange opp med nettet i dag.

Menes innrømmer at det er et par utsatte steder på banen, men sier han trodde de hadde funnet en løsning på problemet.

— De to andre naboene har vi ikke hatt flere problemer med. Men det ser ut til at vi ikke har lykkes hundre prosent med dette huset, medgår Menes.

Han sier det kan bli aktuelt med andre tiltak enn nett, men vil ikke love at vanskelighetsgraden på hull nummer fem reduseres.

Stein Opsahl, tillitsvalgt i Fana Golfklubb, sier klubben har et ansvar for situasjonen og lover at problemene Fuglseth opplever skal være borte om to-tre år. Det har klubben konkrete planer for, ifølge Opsahl. Akkurat hva planene går ut på, kan han ikke gjøre rede for.

— Det er for løst, da kan vi allerede være skadet. Noe bør skje nå, sier Fuglseth.

BALLER I BØTTEVIS: Golfballene som har landet på Harald Fuglseth sin eiendom de siste tre sesongene fyller to hele bøtter. - Vi føler oss utrygge når vi oppholder oss rundt huset, sier Fuglseth som mener Fana Golfklubb har vist manglende evne og vilje til å gjøre noe med problemet.