Nå risikerer Peppes å miste skjenkebevillingen i minimum en måned etter skjenketabben.

Mandag for to uker siden gikk tre gutter under 18 år inn på Peppes Pizza på Ole Bulls plass og bestilte pizza og drikke.

De tre guttene bestilte fire eplecidere hver uten at det ble spurt om hvor gamle de var. Den yngste av guttene var 16 år gammel.

Anmeldt av politiet

Da de skulle betale startet trøbbelet for familierestauranten.

Guttene var ufine i ordbruken og hadde et lass med unnskyldninger for at de ikke kunne gjøre opp for seg. En fjerde person som skulle skaffe penger, måtte bare ut i en minibank og ordne noe med kortet sitt, men kom aldri tilbake.

Peppes Pizza bestemte seg for å tilkalle politiet, ikke bare fordi gutten ikke betalte, men også fordi de oppførte seg ufint. Da politiet kom frem, tok det ikke lang tid før saken snudde. Politibetjentene gjenkjente guttene fra tidligere, og var vel vitende om at de var mindreårige. Politiet måtte anmelde restauranten for brudd på skjenkeloven.

— Vi ble lurt

Nå risikerer restauranten å få inndratt skjenkebevillingen sin for en periode, som følge av skjenkemissen.

— Dette er fryktelig kjedelig for oss. Vi er en familierestaurant og har aldri hatt anmerkninger på grunn av at vi har skjenket alkohol til mindreårige. Dette er kort og godt en glipp fra vår side, sier Linn Kristin Eidsvik, daglig leder ved Peppes Pizza i Olav Kyrres gate.

— Hvorfor sjekket dere ikke identiteten på disse guttene?

— Vi ble rett og slett lurt. Servitøren har i ettertid sagt at hun var helt sikker på at de var over 20 år gamle. Dette er likevel ikke godt nok, og vi har tatt opp saken internt, sier Eidsvik.

Selv snakket hun også med guttene, da det ble problemer med betalingen, uten å gjøre seg noen tanker om hvor gamle de var.

Eidsvik er klar over at restauranten nå kan vente seg en straffereaksjon fra skjenkekontoret i form av inndraging av skjenkebevillingen.

— Dette er kjedelig for oss. Ikke på grunn av fare for nedsatt omsetning, men på grunn av vårt rykte, sier hun.

- Frekke gutter

Politioverbetjent Svein Bjørn Losnegård ved ungdomsseksjonen fikk saken på bordet etter at Peppes ble anmeldt.

— Guttene har vært utrolig frekke. Likevel fratar ikke dette Peppes ansvaret for å sjekke at de som bestiller alkohol er over 18 år, sier Losnegård.

Han sitter ikke igjen med et inntrykk av at skjenking av mindreårige er et stort problem med utesteder og restauranter i byen.

— Vi får høre om få slike saker. Bransjen har fått med seg at kommunen er svært streng. Det virker som restaurantene og utestedene følger opp reglene, sier Losnegård.

Peppes-saken er fortsatt under behandling hos kontor for skjenkesaker i Bergen kommune.

KNUT EGIL WANG