Byrådet vil inndra skjenkebevillingen til Peppes på Ole Bulls plass i fire uker.

— Jeg har ikke hørt noe om at byrådet har gjort et endelig vedtak. Enn så lenge forholder vi oss rolige til en eventuell inndragning, sier Peppes-direktør Joannis Vendrig til bt.no.

Skjenketabben skjedde i slutten av mai da tre gutter under 18 år gikk inn på Peppes Pizza på Ole Bulls plass og bestilte pizza og drikke.

De tre guttene bestilte fire eplecidere hver uten at det ble spurt om hvor gamle de var. Den yngste av guttene var 16 år gammel.

Anmeldt av politiet

Da de skulle betale, startet trøbbelet for familierestauranten.

Guttene var ufine i ordbruken og hadde et lass med unnskyldninger for at de ikke kunne gjøre opp for seg. En fjerde person som skulle skaffe penger, måtte bare ut i en minibank og ordne noe med kortet sitt, men kom aldri tilbake.

Peppes Pizza bestemte seg for å tilkalle politiet, ikke bare fordi gutten ikke betalte, men også fordi de oppførte seg ufint. Da politiet kom frem, tok det ikke lang tid før saken snudde. Politibetjentene gjenkjente guttene fra tidligere, og var vel vitende om at de var mindreårige. Politiet måtte anmelde restauranten for brudd på skjenkeloven.

- Skulle ikke skjedd

— Vi legger oss flate. Det skulle ikke ha skjedd, og vi tar saken veldig alvorlig, sier Vendrig.

Til tross for hendelsen mener han at pizzakjeden har gode rutiner i å lære opp ansatte.

— Åtte millioner mennesker spiser hos Peppes hvert år. Mange ganger går det bra, sier Vendrig.

— Dette er fryktelig kjedelig for oss. Vi er en familierestaurant og har aldri hatt anmerkninger på grunn av at vi har skjenket alkohol til mindreårige. Dette er kort og godt en glipp fra vår side, sa Linn Kristin Eidsvik, daglig leder ved Peppes Pizza i Olav Kyrres gate til BT tidligere denne måneden.

KNUT EGIL WANG