Kristin Jansen

— Både vi og Amanda har savnet han veldig. Det er utrolig flott at Peppes er tilbake, sier Randi, som er mor i huset.

Familien på Flaktveit fikk vite at papegøyen deres var funnet gjennom ivrige naboer. De var tidlig oppe og leste i Bergens Tidende om fuglen som hadde søkt ly hos Jan Kåre Romerheim.

— Jeg tror vi fikk fem telefoner før klokka åtte. Alle hadde sett avisen og ville fortelle oss om Peppes, sier pappa Keerthi, som umiddelbart varslet resten av familien om de gode nyhetene og heiste flagget på verandaen.

Minstemann Preben på to år ble så begeistret at han nektet å gi fra seg avisen med bildet av Peppes.

Rømte gjennom løs luke

Hjemme på Flaktveit står fugleburet med de to papegøyene midt på gulvet. Fire barn mellom to og tretten år danser rundt på gulvet og småkrangler om å få mate dem. Gleden er stor over å ha fått Peppes tilbake etter to døgn på rømmen.

— Vi var redd han ikke ville overleve natten ute, sier Randi.

En løs luke i fugleburet er årsaken til at Peppes klarte å få seg en luftetur på egenhånd. Han kom seg ut i stua og forsvant videre ut av inngangsdøren. Randi forsøkte å lokke papegøyen tilbake, men en skjære kom og skremte den bort.

Kjæresten skrek av savn

— Allerede da satt Amanda inne og skrek av savn, forteller hun.

Familien har hatt de to papegøyene i halvannet år. Egentlig skulle de bare kjøpe èn, men da de så hvor glade de to parakittene var i hverandre, hadde de ikke hjerte til å skille dem. Dermed flyttet både Peppes og Amanda inn i huset i Flaktveitrinden.

— De trives utrolig godt sammen og sitter ofte og koser med hverandre, sier Keerthi.

KJÆRLIGHET. Papegøyen Peppes er lykkelig over å være tilbake hos sin make etter to døgn på rømmen.
KNUT EGIL WANG