— Mannen ville ut og fly, men hadde ikke noen billett. Mannens oppførsel gjorde at han ble avvist i billettskranken, men det nektet han å finne seg i. Han nektet også å fjerne seg, forteller Alf Sognefest, terminal- og markedssjef i Avinor på Flesland.

To Securitas-vakter ved flyplassen ble tilkalt for å fjerne mannen fra stedet, men oppfattet mannen så truende at de valgte å tilkalle politi for å få ham under kontroll.

— Han kom ikke med direkte trusler, men var tydeligvis svært sterk, svært umedgjørlig, vanskelig å snakke til rette og roe ned. Han oppførte seg langtfra normalt. Vi har av og til vanskelige passasjerer, uoverenstemmelser mellom passasjerer som skal ut og reise og slikt, men jeg har aldri vært ute for noe som dette, sier Sognefest.

Heller ikke uniformert politi klarte uten videre å roe mannen ned.

— Mannen var krakilsk, og patruljen som kom til, hadde problemer med å få ham under kontroll. Vi måtte til slutt bruke pepperspray, sier Johannessen.

Terminalsjefen på Flesland berømmer politiets og Securitas-folkenes innsats. Han har ennå ikke bestemt seg for om forholdet skal anmeldes.

— Vi regner med at politiet nå får undersøkt tilstanden hans. Viser det seg at personen er syk, skal det litt til at vi anmelder det. Viser det seg at det er rusmidler inne i bildet, er det mulig vi forfølger saken, sier Sognefest til BT.no.

KRAKILSK: - Jeg har aldri vært ute for noe som dette før, sier terminal- og markedssjef Alf Sognefest ved Bergen lufthavn Flesland om mannen som slo seg vrang på flyplassen i ettermiddag.
Arnbe Nilsen