Bergenserne reagerte med forferdelse da en full, ung mann knuste den populære attraksjonen natt til 22. november i fjor. Nyheten gikk verden rundt.

— Vi vil forsikre oss om at det som skjedde i fjor, ikke kan skje igjen, sier daglig leder Steinar Kristoffersen i Bergen Sentrum, som står bak severdigheten.

Sikker som banken

I år blir det vakter ved Pepperkakebyen døgnet rundt, og paviljongen på Torgallmenningen skal sikres bedre mot innbrudd.

Vaktholdet blir, helt eller delvis, basert på dugnadsinnsats. Som vanlig vil byen bestå av pepperkakehus som bergenserne gir til formålet. Hvis du vil bidra, kan byggverkene leveres i paviljongen i perioden 14. til og med 21. november.

Pepperkakebyen åpnes 26. november.

Alle som ønsker å bidra i dugnadsarbeid eller har andre spørsmål om Pepperkakebyen, kan melde seg til pepperkakebyen@bergensentrum.no.

Fortsatt inngangspenger

Årets utgave av byen har et budsjett på om lag to millioner kroner. Det blir, som i fjor, inngangspenger på 50 kroner for voksne, mens barn under tolv år slipper inn gratis.

Den unge mannen som tilsto hærverket i fjor, gikk med på å gjøre opp for seg gjennom månedlige betalinger til SOS Barnebyer over tre år. Ifølge Kristoffersen har mannen fulgt opp avtalen, slik han lovet.

Skal du besøke Pepperkakebyen i år? Skriv gjerne noen ord i feltet under!