I ettermiddag satt en kommunal saksbehandler og skrev ut den formelle tillatelsen. Med bruksendringen i boks mangler bare kakene.

— I år har vi droppet all påmelding. Fra mandag av tar vi imot kaker i Skostredet 2, i lokalene der det tidligere var en dagligvarebutikk. Der kan folk levere kaker, slott, tog og andre fantasifulle bakverk frem til og med lørdag 17. november, forteller styreleder Geir Kaland i Bergen Sentrum.

— Bare husk å merke bidragene skikkelig, legger han til.

Byens fremste bakermester, ordfører Gunnar Bakke, har fått beskjed om å øremerke både lørdag 1. desember og lørdag 8. desember til den høytidelige åpning.

— Vi har kastet oss over forberedelsene, men vet ikke helt når vi er ferdig, forklarer Kaland.

Årets pepperkakeby var egentlig avlyst. Da hevet bergenserne kjevlen i protest. Ingen jul uten verdens største pepperkakeby. Løsningen kom i form av et tomt butikklokale ved inngangen til Skostredet. Der håper huseierne at det skal dryppe på strøket, når bergensernes fosser til byens fremste advent-tradisjon.

Fortsatt mangler arrangørene flere hundre tusen kroner, men satser på at støttespillerne skal melde seg i innspurten. I verste fall blir det å be voksne betale inngangspenger.

Neste år skal pepperkakebyen tilbake i storstuen, i en glasspaviljong på Torgallmenningen.

— Det er vi nødt til å få til, sier Kaland.

JUL ALLIKEVEL: Det blir likevel pepperkakeby i Bergen i år.