Mer penger til rusomsorg, skole og eldreomsorg var noen av ønskene til bergenspolitikerne da statsbudsjettet fra Ap, SV og SP forrige uke ville gi Bergen 80 millioner kroner mer enn byrådet hadde regnet med neste år.

Da kunne BT fortelle om et foreløpig notat fra Warloes pensjonseksperter, som viste en ekstraregning på 50 millioner kroner i forhold til det byrådet hadde regnet med i forslaget til budsjett for neste år.

Nå viser det seg altså at det blir enda verre. Den siste finregningen fra ekspertene viser at pensjonsregningen blir 55 millioner kroner.

— Hvor sikkert er dette tallet?

— Det er så sikkert som vi kan få det, sier Warloe til Bergens Tidende.

Warloe og resten av byrådet ville at hele ekstrainntekten på 80 millioner fra den nye regjeringen skal gå til å betale ned tidligere års underskudd, som fremdeles er over en halv milliard kroner. Byrådets støtteparti, Frp, ville bruke deler av pengene til blant annet å øke sosialsatsene.

Etter den nye pensjonsregningen er bakt inn i budsjettet, blir det bare 30 millioner kroner igjen å krangle om. Byrådet skal behandle saken førstkommende onsdag.