Det har vært en tung uke for medlemmene i Os pensjonistforening. I går var de samlet til sitt første møte etter tragedien som rystet bygden 1. nyttårsdag.

Samtaletemaet ga seg selv.

— Venter diskusjon

— Det mange er opptatt av nå, er at det gikk så lang tid før politiet kom frem til Hildas leilighet. Det er merkelig at de måtte sende en bil fra Fana, sier formannen i foreningen, Johannes Taule.

— Det var ikke én eneste politibetjent fra lensmannskontoret på jobb. Det er for galt, sier nestformann Asvald Bjoarvik.

Spørsmålet ble også rettet til ordfører Terje Søviknes og lensmann Rasmus Dalen, som stilte opp for å informere seniorene om hva kommunen og politiet gjør.

— Jeg regner med at det blir en diskusjon om politiets beredskap etter 22. juli, og kanskje også som følge av denne saken, sa Søviknes.

— Utrykningen skjedde i henhold til de rutinene vi har i politidistriktet. Noe mer vil jeg ikke si i dag, sa Dalen.

- Kan ta tid

Han hadde lite nytt å fortelle fra etterforskningen.

— Jeg vil ikke gi noe informasjon om selve saken. Men det er mange i politiet som jobber med den, og som er sterkt motiverte for å løse den. Jeg har stor tro på at saken blir oppklart, selv om det kan ta tid, sa Dalen.

Enkelte av medlemmene var opptatt av sikkerhetstiltak for eldre osinger.

— Vurderer dere tiltak som alarmer, overvåking og svalganger når dere bygger omsorgsboliger, spurte én.

— Vi har flere tiltak til vurdering, blant annet bedre belysning. Jeg takker for innspillet, svarte kommunalråd Nils-Petter Borge.

Etter informasjonsmøte var det tid for kaffe, kaker og leikarring.

— Vi prøver å komme inn igjen i vanlig gjenge, sier Taule.

Var nest eldst

Han har gode minner om Hilda Feste.

— I en alder av 98 år gikk hun fremdeles alene ned til sentrum for å handle. Hun var veldig vital, sier Taule.

Feste var pensjonistforeningens nest eldste medlem.

— Hun var veldig sosial, og en stor ressurs. Hun var med på å bygge opp foreningen, og var sekretær fra 1989, sier formannen.

— Hun hadde en flott håndskrift, så det var naturlig at det var hun som skrev referatene. Og så var hun så flink til å skildre turer og arrangementer, sier Ola Midtbø.

Han feiret nyttårsaften sammen med Feste, og fulgte henne hjem da kvelden var slutt.

— Vi ønsket hverandre godt nyttår. Dagen etter hørte jeg på nyhetene hva som hadde skjedd. Jeg skjønte hvem det var da jeg så bildet av leiligheten, sier Midtbø og rister på hodet.

Foreningen har mange aktive medlemmer, og inviterer både til åpen kafé, seniordans, pensjonistkor, leikarring og fredagstrim.

— Mange er selvsagt bekymret over at gjerningsmannen ikke er tatt, men jeg vil ikke si at vi er redde. Det har vært en knallhard uke, men vi prøver å finne tilbake til den gamle rytmen, sier Taule, mens trekkspillet spiller opp til dans i naborommet.