Aimar Alkholt ønsket å representere Pensjonistpartiet ved årets lokalvalg, og å skape bevissthet rundt at eldre har havnet på sidelinjen i dagens samfunn.

Utsagnet fra Kåre Husabø, bystyrerepresentant og partiets tredjekandidat til mandagens lokalvalg, gjør nå at Alkholt legger partipolitikken på hyllen inntil videre.

– Det stemmer at jeg trekker meg fra Pensjonistpartiet. Disse utsagnene har ikke noe med partiets politikk å gjøre; Husabøs utsagn står for hans egen regning. Jeg vil bare ikke på noen måte vedkjenne meg slike tanker, forteller Alkholt.

Sjokk og avsky

Det var på tirsdag at Husabø kom med uttalelsene om at homofile burde registreres og kastreres. Byens politikere er sjokkerte, og Pensjonistpartiets ledelse i Bergen har nå bedt Husabø om å trekke seg. Det er likevel for sent for Alkholts del.

– Jeg reagerte med sjokk, vantro og avsky da jeg fikk vite om uttalelsene. Jeg har også fått tilbakemeldinger fra andre som opplevde det på samme måte, opplyser Alkholt.

Venstres Harald Hove kaller uttalelsen «gammeldags og skammelig trangsynt».

– Ikke partiets standpunkt

Alkholt er glad for at partiet etter hvert tok klar avstand fra Husabøs uttalelser, og ba ham trekke seg fra alle politiske verv. Likevel tror han dette har ødelagt mye for partiet.

– Slike utsagn blir sittende på partiet og dets medlemmer, selv om det ikke har noe med partiets politikk å gjøre. Det er dessverre mange som ikke kan se det skillet. Jeg blir koblet med utsagn jeg på ingen måte kan stå inne for. Det blir ubehagelig, vedgår Alkholt.

– Det er kanskje ikke en rasjonell tanke, men slik er det bare. Jeg blir veldig lei meg av hele saken. Husebø har ødelagt mye for partiet, sier Alkholt.

Mer enn en raritet

Alkholt er ikke imponert over valgkampen og den mediedekningen hans kandidatur har fått.

– Valgkampen har vært veldig merkelig. Det at jeg har stilt til valg har fått veldig mye oppmerksomhet. Det er et tegn på at de eldre ikke er en så integrert del av samfunnet som de burde være, tror Alkholt.

– Jeg stilte til valg for å få oppmerksomhet rundt den problemstillingen. De eldre er ikke lenger en naturlig del av familien. Vi bygger vanntette skott mellom generasjonene, og det er ikke bra, sier Alkholt.

Skeiv Ungdom Bergen er lettet over at Pensjonistpartiet i Hordaland ber Husabø om å trekke seg.

–Jeg puster lettet ut. Det er betryggende å vite at Kåre Husabøs utsagn ikke var representativt for Pensjonistpartiet og dets medlemmer, sier leder Tor Andreas Bremnes.

Han oppfordrer til forebygging av homofiendtlige holdninger både i politiske partier og i næringslivet.

Tor Andreas Bremnes, leder for Skeiv Ungdom Bergen, ber politiske partier og næringslivet forebygge homofiendtlige holdninger.
SKEIV UNGDOM