Rægevik ble naturlig nok nesten målløs over den store gaven, som nå blir fordelt med like store beløp til Frelsesarmeens slumstasjon, kontaktsenter og til de tre korpsene i Strømgaten, Ladegårdsgaten og i Solheimsviken. Giveren har ikke signalisert noen spesielle ønsker for bruk av pengene. Men de vil bli brukt i Frelsesarmeens sosiale og forebyggende arbeid.

Glade og ydmyke

— Giveren har ønsket å være anonym. Vi vet bare det er en kvinne i 90-årsalderen. Om hun noen gang har hatt kontakt med Frelsesarmeen er også ukjent for oss. Hun har formidlet pengene gjennom sin tidligere arbeidsgiver G. C Rieber & Co, legger den glade frelsesoffiseren til.

Det er svært sjelden Frelsesarmeen mottar så store pengebeløp fra privatpersoner.

— Vi er både glade og ydmyke. Jeg er rørt over den sjenerøsiteten og offerviljen som ligger bak. I en tid preget av eget forbruk og egoisme, gjør det godt å kunne motta en gave som dette, sier Rægevik.

Helt overraskende

Hun forteller at gaven kom helt overraskende. Plutselig ringte telefonen. En ansatt i Rieber & Co fortalte om den eldre kvinnen, som hadde bestemt seg for å gi en halv million kroner, og bad om å få kontonummer, slik at pengene kan overføres før jul. Giveren ønsket selv ikke noe oppstuss om saken, og har altså bedt om å få være anonym.

— Derfor vet vi ikke om det blir mulig å få takket henne direkte. Men vi skal gjøre vårt ytterste for å forvalte pengene på en god måte. Vi pleier å bruke større pengegaver i vårt sosiale og forebyggende arbeid. Behovet er stort, så dette kommer meget vel med, hevder Rægevik.