— De hadde flaks med naboen, de som bodde i rekkehuset, sier vaktkommandør Thorstein Nerås i Bergen Brannvesen.

Treåring med brannkopper

Ingen var til stede da det begynte å brenne i rekkehuset i Stølsveien 87 B i Indre Arna.

Far Robert Davidsen hadde nettopp kjørt på legen med sin tre og et halvt år gamle datter, som han trodde hadde fått brannkopper.

— Jeg fikk en telefon klokken ti fra legen om at de hadde fått en ledig legetime. Minste jenten var syk, hun har brannkopper eller vannkopper. Vi reiste i all hast ned til legen, sier Davidsen til bt.no.

To kubbelys som stod oppe på vedovnen hadde smeltet og tok fyr.

En nabokvinne, med nøkler til huset, gikk forbi huset og hørte røykvarsleren. Hun fikk varslet tidligere overbrannmester Jon Akselberg, naboen på den andre siden. Han var kjapt på pletten, og slukket branntilløpet i løpet av få minutter med sitt eget pulverapparat. Dermed slapp familien Davidsen med skrekken - og mindre brannskader over vedovnen.

- Kanonjobb

Brannmester Einar Greve ved Arna Brannstasjon er full av lovord om sin tidligere kollegas bravader,

— Overbrannmesteren gjorde en kanonjobb. Han handlet helt riktig og hadde til og med lagt ut slange til oss, sier Greve til bt.no.

Brannen ble meldt klokken 10.32. Seks minutter etterpå var den slukket.

Selv vil ikke den tidligere overbrannmesteren si noe om sin egen innsats, men Robert Davidsen er han svært takknemlig.

— Jeg er fortsatt litt skjelven og tenker på hva som hadde hendt om jeg ikke hadde hatt så gode og snarrådige naboer, sier Davidsen, der han står i stuen og ser på brann- og røykskadene.

Blomsterbutikken har han allerede ringt.

- KANONJOBB: - Overbrannmesteren gjorde en kanonjobb. Han handlet helt riktig, sier brannmester Einar Greve. Her med peisen der kubbelysene smeltet og tok fyr i panelet.
PÅL ENGESÆTER (MMS)