• Det er ingenting igjen. Jeg begriper ikke hvordan brannen har startet, sier eier Johnny Kaupang.

Fossegjuvet pensjonat i Myrland i Hol kommune brant ned til grunnen onsdag kveld. Brannvesenet fikk meldingen 21.20, og kunne ikke gjøre annet enn å sørge for at brannen ikke spredde seg. Halvannen time etter var det gamle pensjonatet fullstendig nedbrent. Johnny Kaupang er eier av pensjonatet.

— Jeg var oppe og så i går. Det var et trist syn. Jeg har ikke sovet mye i natt, sier han.

Ikke innlagt strøm

Pensjonatet var under oppussing, og skulle omgjøres til leiligheter.— Snekkerarbeidet var nesten ferdig i en av leilighetene. Men ut fra bildene jeg har sett, begynte det å brenne i motsatt ende av bygget. Det er helt ubegripelig hvordan det kunne begynne å brenne der, sier eieren.

Det 500 kvadratmeter store pensjonatet var omlag femti år gammelt.

— Det var ikke innlagt strøm bortsett fra noen provisoriske løsninger i forbindelse med oppussingsarbeidet, sier Kaupang.

Slukket i hele natt

Planen var å ferdigstille den ene leiligheten og selge prosjektet. Eieren skal reise fra Geilo opp til brannstedet i dag for å se hvordan det ser ut. Bygget var forsikret.

— Hvis noen har sett noe eller har noe informasjon håper jeg de tar kontakt med politiet, sier Kaupang.

Stig Væråmoen, operasjonsleder i Buskerud politidistrikt, sier de vil foreta åstedsundersøkelse og vitneavhør i løpet av dagen skjærtorsdag. Brannvesenet har vært på stedet i hele natt.

— To mann driver fortsatt med etterslokking. Det ryker fortsatt litt men der er ingen flammer, sier Ole Hovland, operatør ved 110-sentralen i Vestviken.

ETTERSLOKKING: Mens brannen sto på ble det så varmt at fylkesvei 50 måtte stenge en periode. I hele natt har brannvesenet drevet etterslukking på stedet.
IDA OLSSON
ILDKULE: Slik så det ut på stedet da brannen raste onsdag kveld.
IDA NILSSON