Kvinnen er en av de tiltalte i straffesaken om menneskehandel som nå går i Bergen tingrett.

I løpet av to dager i august 2006 satte 24-åringen inn 1450 euro på en bankbok som politiet har fått tilgang til.

Aktor mener at hun hadde unormalt mye penger på konto. Hun tjente rundt 1200 euro i måneden, men sendte halvparten til Romania, hvor moren passet sønnen på to år. Hun betalte også 400 euro i sosial forsikringer og 200 euro i skatt hver måned. Dermed satt hun igjen med 100 euro før husleien på 750 euro i måneden var betalt.

— Vi jentene delte på husleien. Dessuten fikk jeg penger fra sjefen min, fordi jeg var sammen med ham. Han ga meg alt jeg ønsket, både gull, klær og penger, sa tiltalte.

— Satte du pengene inn på konto?

— Ja, jeg kunne jo ikke ha dem i puten, forklarte hun.

— Dette sa du ikke til politiet i avhør, kommenterte aktor.

- Bare prostituert

Den tiltalte kvinnen skal ha leid ut rom til prostituerte i Spania og deretter fraktet tre av dem til Bergen. - Jeg var bare prostituert, sier hun.

  • Jeg havnet i Bergen tilfeldig, og prostituerte meg to ganger i Bergen mens mannen min var på kebabrestaurant og spiste, sa hun i retten.

Først etter fem måneder i varetekt fortalte 24-åringen at hun prostituerte seg i Bergen. Aktor lurte på hvorfor det tok så lang tid før hun kom med den forklaringen.

— Da jeg ble pågrepet prøvde jeg å fortelle politimannen at jeg var prostituert. Han ba meg holde kjeft og sa at jeg var hallik. Jeg fikk også vite at det var ulovlig å prostituere seg i Norge, sa kvinnen i Bergen tingrett i går.

Også politiet vurderte i starten 24-åringen som en av de prostituerte. Etter hvert mente de at hun var hallik.

Betalte flybilletter

12. oktober i fjor ble hun og ektemannen (35) pågrepet i Bergen. Mannen er hovedtiltalt i straffesaken.

Kvinnen fortalte i går om livet i Barcelona, der hun tjente penger som sekretær, prostituert og som sjefens elskerinne. Sjefen er en spansk-pakistaner som satt varetektsfengslet i seks uker i samme sak.

Påtalemyndigheten mener at kvinnen leide ut rom til prostituerte i Barcelona før hun kom til Bergen med fly 3. oktober. Da kom hun sammen med en annen mann og tre prostituerte. Hun betalte blant annet for flere av flybillettene deres med sitt VISA-kort.

Finner ikke «brunetten»

— Vi tror ganske enkelt ikke på forklaringen hennes. Det ene utelukker heller ikke det andre. Menneskehandel er et spørsmål om hvem som forflytter mennesker, sier statsadvokat Eirik Stolt-Nielsen.

Kvinnens forsvarer, Turid Mæland, mener at politiet har gjort en slett jobb i saken. I august og september holdt sivile spanske politimenn oppsikt med 24-åringen, fordi hun skulle vitne mot en mann som hadde knivstukket svigerinnen hennes på strøket i Barcelona.

— Siden februar har jeg forsøkt å få politiet til å kontakte politimannen som går under kallenavnet «brunetten», slik at han kan fortelle at hun umulig kunne ha leid ut leiligheten sin til prostituerte, sier Mæland.