Onsdag ble mannen i 50-årene fremstilt for varetektsfengsling. I retten la han seg flat og tilsto salg og oppbevaring av hasj.

Politiet fant cirka fire kilo hasj i leiligheten hans i sentrum. Dessuten legger de til grunn at han har hatt befatning med like mye stoff.

— Stor spredningsfare

Aktor i saken, politiadvokat Magne Kvamme Sylta, sier hasjbeslaget er «betydelig» og representerer stor spredningsfare.

— Det er snakk om enormt mange brukerdoser. Du kan regne cirka tusen brukerdoser per kilo hasj, sier Sylta.

Politiadvokaten sier noen avhør er gjort, og at flere gjenstår. Målet er å finne ut hvor narkotikaen kom fra og hvor den skulle.

— Vi har så langt ingen flere mistenkte i saken. Men jeg ser det som sannsynlig at det kan komme flere pågripelser, sier Sylta.

Solgte 1 kg i slengen

Mannen har forklart at han har solgt større kvantum hasj til tre personer. Med større kvantum mener siktede ca 1 kg per snute, ifølge kjennelsen fra retten.

— Han erkjenner straffskyld og ble varetektsfengslet for fire uker, sier Jostein Alvheim. Han er mannens forsvarer.

Penger og hasj i leiligheten Torsdag ble samboeren hans varetektsfengslet for fire uker. Hun ble tatt av politiet mandag og siktet for brudd på straffeloven § 162 første ledd og annet ledd, som omhandler besittelse og omsetning av narkotika. Kvinnen avviser at hun har vært med på den ulovlige aktiviteten, men hun ble ikke trodd.

I kjennelsen heter det at «store mengder hasjis og et stort kontantbeløp er funnet hjemme hos siktede. Både hasjisen og pengene var spredd rundt i leiligheten og begge deler var lett synlig. Retten fester derfor ikke lit til siktedes forklaring og mener at det er skjellig grunn til å mistenke henne for å ha forholdt seg som beskrevet i siktelsen.» Paret bor like ved en av byens skoler.

Har røykt hasj Politiet fant også 8700 kroner i vesken hennes. Kvinnen har forklart at dette var husleiepenger og at samboeren hadde gitt henne halvparten.

Hun innrømmer å ha røykt hasj noen ganger. Stoffet har hun fått fra samboeren, sier hun.

Erkjenner ikke skyld Egil Jordan er forsvarer for kvinnen i 50-årene. Han vil på vegne av sin klient si minst mulig om saken:

— Det er ikke mye jeg kan si, all den tid det var lukkede dører i retten. Hun erkjenner ikke straffskyld.

— Er hun kjent med stoffet og pengene som ble funnet?

— Jeg sier ikke noe mer enn at hun ikke erkjenner skyld. Det får holde, sier Jordan.