• Det var vanlig at det lå 10.000 kroner her og 10.000 der, fortalte Jarle Olsens tidligere samboer om leiligheten de to delte.

Den unge jenten ble samboer med Jarle Olsen da hun var 16 år gammel. Forholdet varte i rundt tre år, og de bodde sammen i to av disse årene.

Jenten var samboer med Olsen da Øyvind Bjarte Madsen ble drept, og flere av de mest sentrale personene i saken vanket mye i leiligheten der hun og Olsen bodde. Likevel brydde politiet seg aldri med å kalle henne inn til avhør. Først etter at Olsen anket drapsdommen fra byretten, ble jenten kontaktet av politiet.

Tirsdag vitnet Olsens eks-kjæreste i lagmannsretten. Hun forklarte at da Olsen kom hjem morgenen etter at Madsen ble drept, var det første han sa til henne at Øyvind var drept.

— Jeg spurte hva som hadde skjedd, og Jarle sa at Øyvind var død, at han var slått i hjel. Først mye senere fikk jeg vite at han var skutt, sa jenten.

— Hvordan var Olsens økonomi mens dere bodde sammen, spurte aktor, statsadvokat Gert Johan Kjelby.

— Den var god, sa jenten.

— Så du om han oppbevarte store pengebeløp hjemme?

— Ja, det var vanlig at det lå 10.000 her og 10.000 der, og penger i en skuff som jeg kunne bruke av. Det gikk litt opp og ned med økonomien hans, så noen ganger kunne vi ikke bruke så mye penger. Men for det meste hadde han god økonomi, sa eks-samboeren.

Jenten sa at Olsen hadde karakterisert avdøde Madsen som en grei person og en klovn.

— Jarle kalte de fleste for klovner, sa jenten.

I retten i går ble det grundig redegjort for den utstrakte mobiltelefonkontakten mellom de tre tiltalte, avdøde og andre sentrale personer i saken. Den siste samtalen til Øyvind Bjarte Madsens telefon før han ble drept, var en samtale fra en telefon politiet mener at Jarle Olsen disponerte.