Skatteoppgjøret skal være klart onsdag 24. juni. Pengene som folk har til gode, skal utbetales «kort tid etter» i alle norske kommuner, ifølge Skatteetatens nettsider.

Hva betyr det i praksis?

— Vi begynner å betale ut onsdag 24. juni, og da vil de første få pengene på konto. Noen vil få pengene dagen etter, og noen på fredagen, sier kemneren i Bergen, Lasse Hunsrød.

Utbetalingene vil bli fordelt ganske likt over de tre dagene.

— Det kan være noen etterslengere. Hvis folk fortsatt ikke har fått pengene mandag eller tirsdag, kan de ta kontakt med oss, sier kemneren.

4000 kr til hver

Han understreker at det ikke er alle som får skatteoppgjøret nå. Private næringsdrivende, for eksempel, behandles senere.

Det er ikke småpenger kemneren skal betale ut i neste uke. De endelige tallene er ikke klare ennå, men kemneren regner med at bergenserne får igjen over én milliard kroner på skatten. Det utgjør over 4000 kroner i snitt til alle som får penger igjen.

Bare et lite mindretall får restskatt i stedet.

En av grunnene til at mange får igjen penger i år, er at boliglånsrentene økte kraftig gjennom fjoråret. Rentene kan som kjent trekkes fra på skatten. Låntakere som ikke endret skattekortet sitt i løpet av fjoråret, kan ha store beløp til gode.

Kan ta pengene

Hvis du får mindre enn du mener å ha krav på, kan det komme av at du skylder staten penger fra før.

— Noen krav blir motregnet mot pengene folk har tilgode. Det gjelder blant ennet eiendomsskatt, parkeringsgebyr, kommunale gebyrer og moms, sier kemneren.

(Følg journalisten på Twitter: @JonTufto)

Får du penger igjen? Hva skal du bruke dem til? Skriv gjerne noen ord i feltet under!

"EKSTRALØNNEN" KOMMER: Kemner Lasse Hunsrød skal betale ut over én milliard kroner til bergenserne i neste uke.
Arkiv