• Vi regner med priskrig, sier DnB Næringsmegling om salget av Rådhuskvartalet i Bergen. To eiendomsutviklere BT har snakket med er imidlertid lunkne.

— Jeg visste at kvartalet skulle selges, men i Bara-gruppen har vi mange jern i ilden fra før. Vi holder på med den gamle telegrafbygningen, og det er et stort løft. Den første delen åpner i august. I tillegg holder vi på med utvikling av et stort tomteområde på Kokstad, så vi har ikke helt fått summet oss ennå, sier Knut Galtung Døsvig i Bara-gruppen til Bergens Tidende.

Gir ikke idéene bort

Hva kan Rådhuskvartalet brukes til?

— Det skulle forundre meg om ikke ... nei, gudene vet! Jeg vil ikke gi idéene til andre, ler Galtung Døsvig.

Men han synes strøket er flott.

— Det er skjønne bygninger der, men noen er skjønnere enn andre, sier han.

Bjørn Hanevik er en annen av Bergens pengemenn. Han driver hovedsakelig innen eiendom, finans og restaurantbransjen.

Han virker ikke spesielt interessert i å overta kvartalet i hjertet av Bergen.

— Er det til salgs? Det har jeg ikke fått meg med, sa han før han hastet inn på et møte.

Han hadde på sparket i går heller ingen ideer til ny virksomhet i Rådhuskvartalet.

— Jeg konsentrerer meg om Bryggen, sa han.

Flere henvendelser

DnB Næringsmegling har fått ansvaret for å gjennomføre salget av Rådhuskvartalet. Ifølge daglig leder Rossy Addington kom det mange henvendelser i går, etter at annonsen stod på trykk i avisen.

— Jeg har fått en del henvendelser, og alle har vært seriøse. Folk har hatt forskjellig ståsted, og har derfor ønsket å bruke kvartalet til ulike ting, sier Addington til Bergens Tidende.

— Hva da?

— Det vil både jeg og de andre holde godt kjeft om inntil videre, sier Addington.

— Men folk har nå en helt unik mulighet til å få en helt spesiell bygningsmasse i Bergen. Det er sjelden et helt kvartal er til salgs, legger han til.

Over 30 millioner

Addington ser for seg restaurantdrift i den gamle brannstasjonen. Fengselet er en større utfordring. De gamle cellene kan ikke brukes til hotellrom p.g.a manglende rømningsveier, sier han.

Han tror prisen for kvartalet vil ligge på i overkant av 30 millioner kroner, og regner med priskrig mellom interesserte kjøpere.