– Dette kan vi ikke godta, skriver Norsk Folkehjelp i et brev til Helse— og omsorgsdepartementet. Organisasjonen frykter at et planlagt prosjekt blant eldre innvandrerkvinner i Bergen vil gå i vasken på grunn av brutte løfter fra departementet.

– Gråt av glede

– Vi søkte om 695.000 kroner, og fikk beskjed to ganger til to forskjellige personer om at bevilgningen lå nær opp til søknadssummen. Jeg skrek av glede, og alle hørte samtalen, for vi sitter i kontorlandskap, sier programkoordinator Inger Sylvia Johannesson.

Senere kom tilsagnsbrevet på mail. Det lød på 200.000 kroner.

Hvis ikke departementet snur, må Norsk Folkehjelps ressurs- og aktivitetssenter (Foras) legges ned. Senteret driver arbeid blant eldre innvandrerkvinner i Oslo, og hadde planer om oppstart i Bergen og Trondheim. Nå henger prosjektet i en tynn tråd.

– Det var skikkelig feststemning da vi fikk beskjed om at pengene var i boks. Jeg gråt av glede. Derfor ble skuffelsen desto større, sier Johannesson. Hun fikk ikke noe varsel om at beløpet ble redusert, og heller ingen forklaring i etterkant.

Bindende avtaler

– Under samtalen (med departementet) burde Johannesson ha sagt «Dette kan vi ikke godta – vi har inngått bindende avtaler, og du har gitt oss muntlig tilsagn». Imidlertid hadde hun nok med å være høflig. Men dette kan ikke godtas, og forhåpentligvis tas dette opp på et høyt politisk og eventuelt administrativt nivå, skriver Norsk Folkehjelp i et brev til departementet.

Les hele brevet her | Les brevet fra departementet

– Vi har bedt om et møte, for innerst inne håper vi at avgjørelsen kan omgjøres. Vi har lagt planer og inngått avtaler som koster oss penger, sier Johannesson.

Foras legger vekt på fysisk aktivitet og sosialt fellesskap blant kvinnene, og arrangerer blant annet yoga, kostholdsgrupper og informasjonsmøter.

Helse- og omsorgsdepartementet vil ikke kommentere saken overfor bt.no.