Politiet fekk melding om pelstjuvane i Gloppen klokka 23.18 laurdag kveld. Då ringde eigaren av pelsskinna og varsla.

Sjølv stod han og sperre vegen for bilen til dei to utlendingane, som hadde vore inne på eigedomen og stole 51 reveskinn.

Tjuvane tok beina fatt og sprang til skogs i området like aust for Anda lufthamn.

— Vi leitte etter dei nokre timar, men det blir som å finne ei nål i ei høystakk, seier Einar Vereide, operasjonsleiar i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Bilen til dei to er ein britisk registrert Ford Galaxy. Til trass for dei britiske skilta meiner politiet at tjuvane kjem frå Aust-Europa.

Bilen og de 51 reveskinna er no låst inne, og politiet vil ikkje seie kvar. Publikum som har opplysningar i saka blir bedne om å ta kontakt med politiet på telefon 02800.

Ein gong i løpet av natt til onsdag 25. november var det pelstjuvar på ferde i Øye på Sunnmøre, nokre timar unna Gloppen.

Der fekk tjuvane med seg 117 minkskinn og eit ukjent antal reveskinn. - Verdien på de stolne varene er mellom 100.000 og 200.000 kroner, avhengig av kor mange reveskinn dei fekk med seg, seier operasjonsleiar Trygve Ødegård i Sunnmøre politidistrikt.

— Vi har spor å gå etter og har bedt publikum om tips, seier Ødegård.

Kva for spor politiet har, vil han ikkje seie av taktiske årsaker.

Søndag formiddag blei politiet på Sunnmøre orientert om tjuveriet i Gloppen.

— Har du grunn til å tru at det er same gjerningsmenn?

— Det vil eg ikkje utelukke på nokon måte, seier Ødegård.

Pelsane som vart stole på Sunnmøre var dels ferdig preparerte og dels spikra på fjøler for tørking. Politiet trur difor at transport av tjuvegodset har kravd ein rimeleg stor bil, til dømes ein Ford Galaxy, som no altså står innelåst hos politiet i Gloppen.