Den 59-årige mannen vil nå anmelde forholdet.

I slutten av april opprettet to unggutter en undergruppe på nettstedet Facebook. Her foregår løpende diskusjoner om en mann fra Sotra og hans påståtte omgang med mindreårige gutter.

— Dette er ren sjikane. Mannen er fullstendig rettsløs og uten mulighet for å forsvare seg på et slikt forum, sier mannens advokat, Joacim Holter.

Opptak av telefonsamtaler der mannen angivelig inviterer til seksuell kontakt har tidligere sirkulert i nærmiljøet. Før helgen ble det også lagt ut et redigert filmopptak på nettstedet YouTube hvor det fremstår som om mannen vil betale for seksuelle tjenester.

- Plaget i flere år

— At hetsen nå legges ut på nettet forsterker bare inntrykket av en organisert forfølgelse, sier Holter.

Ifølge advokaten har mannen blitt plaget i flere år av lokal ungdom. Han har flere ganger blitt anklaget for overgrep, skal ha mottatt gjentatte sjikanøse telefoner nattetid, og eiendeler som hus og bil skal ha blitt utsatt for hærverk.

— Det som er skremmende er omfanget. Sjikanen virker veldig organisert, sier Holter.

Advokaten har vært i kontakt med politiet, og vil i løpet av de neste ukene bistå mannen med å anmelde forholdet.

Ringte mannen

Nettgruppen på Facebook har nå 68 medlemmer. De to som opprettet den går under tilnavnene «tele-terrorsjef» og «første kondomgutt».

En av gruppens medlemmer mener veldig mange ulike grupperinger er involvert i hetsen mot 59-åringen.

— De som la ut filmen er ikke de samme som opprettet nettsiden eller tok opp telefonsamtalene, sier den 20 år gamle Sotra-buen.

— Det er bare en barnslig spøk som har gått litt for langt, er hans kommentar til utsiktene om en eventuell anmeldelse.

I følge 20-åringen har opptak av telefonsamtaler med 59-åringen vært i omløp i flere år. Han har imidlertid aldri hørt om noen som har vært utsatt for noe straffbart.

En 15 år gammel gutt er en av dem som selv har tatt opp samtaler med 59-åringen.

— Kompisen min ringte og oppga falskt navn. Mannen foreslo at vi skulle møtes og at han ville betale oss med hamburgere og pornoblader, forteller han.

Ifølge 15-åringen var meningen bare å teste om det var hold i ryktene som verserte. Han oppfatter ikke selv telefonoppringningene som mobbing.

Ikke under etterforskning

Mannen er verken tiltalt eller dømt for overgrep. I 1998 ble han imidlertid registrert som mistenkt i en overgrepssak, og han skal ha blitt stoppet av politiet på øde steder med unge gutter i bilen.

Sjikane-påstanden vil ikke forfølges av politiet før det kommer en anmeldelse i saken.

— Vi kjenner ikke til nettstedet. Hvis politiet skal forfølge saken, må vi ha en oppfordring fra ham, sier lensmann Torgils Lutro ved Fjell og Sund lensmannskontor.

Når det gjelder telefonopptakene, har politiet etter samtaler med mannen bestemt seg for at de ikke vil etterforske saken.

— Ingenting som går frem av samtalene er straffbart. Det er et godt stykke fra å snakke om noe til å gjennomføre det, sier Lutro.