Den svært alvorlige saken som er under opprulling ved Laksevåg lensmannskontor har et ukjent omfang. Derfor går politiet bredt ut for å kartlegge 31-åringens bevegelser og kontakt med unge gutter i bydelen.

— Vi har sett på saken en stund. Utover det vil jeg ikke gå i detalj, sier politioverbetjent Tore Salvesen.

- Ute etter å plage meg

BT kjenner til at politiet har vært på sporet av 31-åringen siden oktober. Samtidig kom de første savnetmeldingene på en av guttene til politiet. 31-åringen skal jevnlig ha blitt observert kjørende rundt med 13-14-åringer i bilen.

— Politiet og barnevernet er bare ute etter å plage meg. Hver gang jeg har gutter i bilen, blir jeg stoppet og kontrollert, har 31-åringen forklart til politiet og sin forsvarer, advokat Odd A. Drevland.

At politiet følger med på hva 31-åringen bedriver, er heller ikke rart. Siden 1992 er han dømt fire ganger for overgrep mot gutter. Den alvorligste dommen er fra 1994. Da fikk han ett år og ni måneders fengsel. Ofrene er fra flere steder i Bergen og områdene rundt.

- Sperret inne i bilen

— En mann med hans rulleblad bør ikke være sammen med unge gutter. De kan være sårbare og ha sine problemer fra før av, sier politiadvokat Trond Eide.

I går fikk han medhold i kravet om fire ukers varetektsfengsling av den pedofile mannen. Siktede påkjærte avgjørelsen på stedet.

— Jeg er uskyldig. Dette er bare løgn, alt sammen, er 31-åringens versjon.

Mannen skal ha tatt med seg to unge gutter på båttur og holdt dem borte fra hjemmet i to dager. Den ene guttens forklaring har ført til siktelse for overgrep.

Langt mer alvorlig er siktelsen om at mannen bortførte en gutt til Sverige, og holdt ham der mot sin vilje. Gutten har forklart at han ble sperret inne i bilen, og at håndtaket var skrudd av slik at han ikke kunne åpne døren.

— Gutten ville selv være med. Jeg tenkte ok, han skulker jo skolen uansett, har 33-åringen forklart.

-Ikke noe med sex å gjøre

Da moren til 13-åringen ringte 31-åringen og spurte om sønnen var med, løy den voksne mannen.

— Det burde jeg ikke ha gjort. Men det hadde ikke noe med sex å gjøre, har han forklart politiet og sin forsvarer.

Politiet kartlegger nå hvor mange gutter som har hatt omgang med 31-åringen. Så langt er det spesielt tre navn som går igjen. Det gjør også forklaringer om at 31-åringen skal ha gitt guttene alkohol, sigaretter og telefonkort.

Selv innrømmer han å ha spandert kinobilletter og godteri, og kanskje en og annen røyk.

— Jeg var som en støttekontakt, sier den siktede mannen om kontakten med den ene gutten.

— Jeg ønsket at de ikke skulle vanke i dårlige miljøer, sier han om sin interesse for de unge guttene.

Saken tok for alvor av sist fredag. Da troppet 31-åringen opp utenfor hjemmet til en av 13-åringene. Faren hadde sett seg mektig lei på det som skjedde og ville avslutte kontakten mellom mannen og sin egen sønn. Det endte med at 31-åringen kjørte ned 13-åringens bestefar.

— Jeg ble skremt og ga gass, er 31-åringens forklaring. Han trodde faren og bestefaren kom for å ta ham.