I januar må 30-åringen møte i retten, tiltalt for seksuelle overgrep mot tre jenter, som var syv, ti og 14 år gamle da overgrepene skal ha skjedd. 30-åringen har delvis erkjent å ha forgrepet seg på de to yngste barna, men nekter for å ha rørt den eldste jenten.

Han var en venn av de to yngste barnas mødre, og noen av overgrepene skal ha skjedd mens han satt barnevakt for den yngste jenten. Mannen ble fremstilt for varetektsfengsling i august i år, men ble løslatt mot meldeplikt. Jentene og deres foreldre reagerte sterkt på dette. Barna var redde for å møte mannen på gaten.

— Jeg skjønner at barna er redde for meg. Jeg vil gå lange omveier for å unngå å møte barna jeg er siktet for å ha forgrepet meg mot, sa den pedofile 30-åringen til BT etter løslatelsen. Han har i avhør erkjent at han er pedofil, og at han har vært klar over sin legning i ti – elleve år. Han hevder at han etter en blotterepisode for ti år siden ikke har levd ut sin legning før høsten 2000.

— Jeg er flau over meg selv, og flau over at jeg mistet kontrollen. Jeg vet ikke hvorfor jeg gjorde det, men jeg vet at det jeg gjorde er feil, sa mannen til BT. Han oppsøkte legen sin samme dag som han ble løslatt, og ba om å få behandling.

— Jeg fortalte ham at jeg måtte ha hjelp for å være sikker på at jeg aldri gjør noe slikt igjen, sa 30-åringen til BT.

De alvorligste forholdene i tiltalen gjelder den yngste jenten, som var syv år gammel da mannen ved flere anledninger skal ha forgrepet seg på henne. Det er tatt forbehold om å legge ned krav om erstatning til alle de tre fornærmede barna.