Den 12 år gamle gutten pekte ut 67-åringen som sex-kunde, ifølge VG. Misbruket skal ha skjedd i badebyen Pattaya. To halliker ble også pågrepet, siktet for å være bakmenn.

Politiet har jaktet på 67-åringen siden han ble pekt ut som overgriper 12. april. Etter det BT kjenner til ble den tidligere læreren arrestert av thailandsk politi i går kveld.

– Vi har ikke fått en endelig, offisiell bekreftelse på at han er pågrepet. Det skal vi etter regelverket få innen 48 timer sier Odd Magne Ruud, pressetalsmann i UD.

Dømt i 2000

Den pensjonerte læreren fra Os er bosatt i Pattaya, og skal ha flyttet dit etter at han sonet ferdig en dom for overgrep mot gutter på Filippinene.

I april 2000 ble den nå 67 år gamle læreren dømt til ubetinget fengsel i ett år for å ha misbrukt fire unge, filippinske gutter seksuelt.

Guttene var i alderen 14 til 16 år da overgrepene skjedde. I flere av tilfellene dreide det seg om overgrep som skjedde nesten hver natt i opptil halvannen måned. Retten la i dommen vekt på at nordmannen hadde utnyttet fattige og ressurssvake barn og deres familier.

Selv hevdet læreren i retten at det var et gjensidig kjærlighetsforhold mellom ham, de unge guttene og deres familier. Misbruket skal ha skjedd ved at mannen betalte månedlige pengebeløp til guttenes familier.

Lærer i over 30 år

67-åringen har jobbet som ungdomsskolelærer i over 30 år. Han hadde i tillegg utstrakt kontakt med barn i andre sammenhenger.

Han innrømmet i retten i 2000 at han er blitt tiltrukket av flere av guttene, men at han hadde holdt seg i skinnet i Norge fordi risikoen var for høy. Isteden reiste han jevnlig til Filippinene og misbrukte fattige gutter.

Mannen skal også ha fortalt at han oppholdt seg en del i asiatiske land.

Advokat Knut Harald Braathen var forsvarer for læreren for seks år siden. Han vet ingenting om den nye saken.

– Han har ikke kontaktet meg. Mitt oppdrag var avsluttet med saken i 2000. Jeg har ikke hatt kontakt med ham siden det, sier Knut Harald Braathen.

Hordaland politidistrikt er så langt ikke involvert i saken.