I protest forlot Payan og hans støttespillere årsmøtet.

Nye medlemmer har strømmet til for å støtte den norsk-kurdiske politikeren.

— Vi har fått en liste på 84 stykker fra noen støttespillere av Amir, sier et sentralt plassert partimedlem til bt.no.

Ingen av de 84 fikk komme inn i lokalene i kveld.

Alle navnene på listen er utenlandske, ifølge kvinnen, som ønsker å forbli anonym. Bakgrunnen for masseinnmeldelsen skal være at Amir Payan risikerer å miste alle sine verv i partiet. Ved å verve nye støttespillere kunne Payan ha reddet sitt eget skinn i kveld.

Da de 84 ikke fikk komme inn, gikk Amir Payan og cirka 25 av hans støttespillere seg fra årsmøtet og gikk.

Forlot salen i protest

Blant de som slapp inn og ikke hadde gått i protest, ble det stort flertall for styrets forslag å «trekke tilbake den tilliten Amir Payan fikk på årsmøtet i 2009». 88 stemte for forslaget, mens to stemte imot og to stemte blankt.

Men på det tidspunktet hadde Amir Payan og rundt 25 av hans støttespillere forlatt salen i protest. I tillegg var det flere titall personer som ikke slapp inn i årsmøtesalen. De sto på listen med 84 navn som ble meldt inn i Bergen SV i to bolker torsdag. SV sentralt hadde avgjort at denne listen ikke kunne godkjennes som medlemmer, fordi innledingen hadde blitt gjort kollektivt.

— Vi må forholde oss til vedtektene. Alle er selvsagt velkomne som medlemmer i SV. Men medlemskap kan bare tegnes individuelt - vi kan ikke godkjenne en liste over navn i Word når medlemskontingenten ikke er betalt, sier partisekretær i SV, Silje Skei Tveitdal.

- Reglene er fulgt

Selv synes Payan at det er uriktig å bruke ordet «kupp» om masseinnmeldingen.

— Jeg kommer ikke til å kuppe noe som helst. De vanlige lovene og reglene for innmelding er fulgt, sier han.

Payan varsler at han kommer til å holde en tale på årsmøtet. Først i kveld vil han bestemme seg for om han fortsatt ønsker å ha verv i partiet. Om de nye medlemmene sier han at mange meldte seg inn også før fjorårets møte, og at de nå har betalt kontingent igjen.

Han sier at en komité bestående av syv personer har arbeidet aktivt for å verve deltakere til kveldens møte. Identiteten til de syv ønsker han ikke å oppgi.

— Vi har snakket sammen. Det er mennesker som har sympati for min situasjon, sier Payan til bt.no.

Har vært i emning

Årsmøtet i Bergen SV skal behandle et forslag fra et enstemmig styre om at «Bergen SV trekker tilbake tilliten som ble gitt Amir Payan på årsmøtet i 2009».

Da BT intervjuet Payan mandag, sa han til BTs journalist at han regnet med at mange ville møte opp og støtte ham på årsmøtet. Hva som lå i dette, var ennå uklart.

BA.no melder om det forestående kuppet, og viser til flere anonyme partimedlemmer som fortviler over situasjonen.

— Det er ikke mulig å drive politikk når alt sammen kretser seg rundt Payan, sier en av nettavisens kilder.

Også i fjor skapte Payan kaos på årsmøtet ved å melde inn 70 nye støttespillere i døren. Målet dengang var å sikre seg 3. plass på partiets stortingsliste, men Payan tapte kampvoteringen med knapp margin.

REDDER SEG SELV: Amir Payan skal ha vervet 84 nye medlemmer til kveldens årsmøte. Alle er utlendinger.