Payan har besluttet å trekke seg fra nominasjonskampen i partiet. Det skjer etter at det har vært en rekke konflikter rundt ham, og etter at han tidligere i september ble dømt for forsøk på bedrageri og dokumentfalsk.

— Ødelagt ambisjonen min

— Avgjørelsen skyldes først og fremst konflikten som har vært rundt min person. Det store fokuset på meg har ødelagt ambisjonen min og visjonene jeg hadde for SVs politikk, sier han.

- Har dommen i Bergen tingrett noen betydning for avgjørelsen?

— Overhodet ikke. Dommen er ikke rettskraftig, og jeg vil kjempe for min uskyld videre, sier Payan.

Payan ble dømt for å ha sendt inn forfalskede likningsattester i et forsøk på å få rentefritak for Lånekassen.

Mener Payan gjør det riktige

Tidligere i høst ble det kjent at Payan og hans støttespillere hadde meldt inn rundt 100 sympatisører i SV, like før fristen til å være stemmeberettiget på nominasjonsmøtet 5. desember gikk ut. Payan sier at selv om han trekker seg tilbake, vil fløyen han representerer stille med en kandidat.

— Selvsagt blir det en kandidat. Men jeg vil ikke si mer om det, sier han.

Leder i nominasjonskomiteen i Bergen SV, Ågot Valle, mener Amir Payan gjør riktig.

— Slik som det har utviklet seg, mener jeg han gjør rett. Amir kan jobbe for sine saker på andre nivåer i partiet, sier hun.

De andre av SVs faste bystyremedlemmer har gitt beskjed om at de ønsker gjenvalg. Det gjelder Oddny Miljeteig, Simen Willgohs, Tina Åsgård og Lillian Blom. Nominasjonskomiteen satser på legge frem sitt listeforslag i midten av november.