Støttespillerne til kandidaten Amir Payan tapte voteringen med 123 mot 135 stemmer. Dermed er det flertall for valgkomiteens innstilling.

Avstemningen innebærer at flertallet av delegatene fra Bergen vil støtte Gina Barstad og Bjørn Lothe på andre og tredje plass på stortingslisten. Audun Lysbakken tar førsteplassen.

— Ærerik dag Amir Payan er trolig sjanseløs på tredjeplassen som han har kjempet for.

— Jeg tar tapet med fatning. Dette er ikke et overgrep, men demokratiets spilleregler. Det har vært en ærerik dag med mange folk på møtet, sier Payan til bt.no.

Han tror han tapte avstemningen fordi flere av hans støttespillere gikk før avstemningen. Mange ble utålmodige i løpet av det svært langdryge møtet.

Kampen mellom kandidatene i Bergen SV mobiliserte minst 300 mennesker fredag kveld i Rådhuset i Bergen.

— Situasjonen minner om det som skjedde i Oslo da Chaudry og Holmås kjempet om annenplassen på Oslo SV sin stortingsliste. Det er enormt med folk her, fortalte Pål Andreas Mæland i bt.no på telefon fra Rådhuset.

Les: - Jeg har ledet kampanjen for Payan

Endelig valg neste helg

Det endelige valget av SVs stortingskandidater skjer på fylkesårsmøtet, som skal avholdes på Voss neste helg. Men med kveldens resultat i Bergen, vil nominasjonskomiteens innstilling høyst sannsynlig få flertall.

Amir Payan har lenge mobilisert kurdere og innvandrere. Minst hundre av hans tilhengere var på plass i Rådhuset.

Også hans politiske motstandere mobiliserte kraftig.

Les: Miljeteig kan bli tilskuer

Slo alle rekorder

Alle tidligere rekorder i oppmøte i et lokallag knust. Den tidligere rekorden skal være 110. Det var i 1996.

Totalt hadde 287 personer med stemmerett møtte opp på Rådhuset i Bergen fredag kveld. 60 av dem var nye medlemmer, 56 av disse hadde innvandrerbakgrunn.

Noen timer senere hadde 18 av de stemmeberettigede forlatt salen. Stemningen begynte allerede ved 21.30-tiden å bli utålmodig.

SV hadde satt ut 200 stoler, så mange måtte stå langs veggen.

Møtet ble forsinket på grunn av registrering av nye medlemmer som meldte seg inn på grunn av nominasjonskampen.

Les: SV-ungdom mobiliserer

Frank Aarebrot: - Masseverving er bra.


Dette var kandidatene:

Disse fem kjempet om de tre øverste plassene på SVs stortingsvalgliste i Hordaland.

Audun Lysbakken (31), Bergen

SVs nestleder er selvskreven som førstekandidat, og er i utgangspunktet ikke utfordret av noen. Lysbakken satt på Stortinget mellom 2001 og 2005, men kom ikke inn som annenkandidat fra Hordaland i 2005.

Gina Barstad (22), Bergen

Barstad er innstilt på annenplass av nominasjonskomiteen. Det kan gjøre henne til en av tidenes yngste representanter fra Hordaland. Hun er student og varamedlem i Bergen bystyre, der hun møter i finanskomiteen. Hun beskriver seg selv som feminist og tilhører venstresiden i partiet.

Silje Strøm (32), Askøy

Lederen i Askøy SV er foreslått på annenplassen av et medlem i nominasjonskomiteen, Mackwin Yogendran. Hun har vært aktiv i Attac og fagforeninger, i tillegg til i lokalpolitikken på Askøy.

Bjørn Lothe (56), Ullensvang

Nominasjonskomiteen innstiller fruktdyrkeren fra Lofthus på tredje plass. Lothe har vært med i SV i 27 år, og har sittet i fylkestinget siden 1991. Brenner for samferdselspolitikk og næringspolitikk i distriktene.

Amir Payan (33), Bergen

Utfordrer Lothes tredjeplass. Kurderen er første kvoteflyktning med plass i Bergen bystyre, og har gjort seg bemerket der. Har jobbet med etnisk likestilling i Bergen kommune og i kontaktutvalget mellom innvandrere og styremakter. Sitter i komité for kultur, idrett og næring.

Pål Andreas Mæland