• Dette er jo sterkt, sier Torstein Dahle, når BT forteller om det subsidierte lånet Westfal-Larsen har gitt Høyre.

Dale mener opplysningene er oppsiktsvekkende, ikke minst siden byrådsleder Monica Mæland (H) i går uttalte følgende på NRK Hordaland i en debatt med Dahle: «Det som i sin tid ble gitt var et huslån den gangen partiet kjøpte Høyres Hus. Men det var altså på rent forretningsmessige vilkår med avdrag og renter.»

— Det betyr at de prøvde å bløffe seg ut av det. Det er veldig ille. Det er helt åpenbart at lånet innebar en løpende støtte til Høyre, sier Dahle, og tilføyer:

— Direkte sagt presenterte de i dag en løgn. Det skjerper jo min følelse av at her er det noe galt, og jeg synes grunnlaget for en uavhengig gjennomgang blir bare sterkere og sterkere, sier han.

Dahle reagerer også på BTs opplysninger om at avtalen ble fremforhandlet etter fullmakt fra arbeidsutvalget i Hordaland Høyre, der Mæland selv var medlem. Mæland sa til flere medier i går at partiets tillitsvalgte ikke kjenner til hvem som gir gaver til partiet.

— Det gjør ikke saken noe bedre. Dessuten - slik jeg har oppfattet det - har det vært allment kjent at Westfal-Larsen har vært en av Høyres økonomiske støttespillere i en årrekke. Da vil jeg anta at ledende representanter for Bergen Høyre selv også er klar over det, sier Dahle.

Det lykkes BT ikke å komme i kontakt med Monica Mæland sent i går kveld.