• Jeg er voldtatt av en sentral tillitsvalgt i Frp. Fylkestingsrepresentant Cathrin Rustøen sendte sjokkbølger utover årsmøtet i Hordaland Frp lørdag formiddag med denne uttalelsen.

KARI PEDERSEN KARI FAUSKANGER kari.pedersen@bt.no

Utsendingen serverte sin bombe like etter åpningsinnleggene.

Uttalelsen kom totalt overraskende på de fleste i årsmøtesalen. Nestlederne Terje Søviknes og Siv Jensen var tydelig rystet etter innlegget fra Rustøen og Siv Jensen gikk umiddelbart på talerstolen og tok avstand fra voldtekten.— Slike saken skal selvfølgelig anmeldes til politiet, sa Jensen, men det er opp til den fornærmede å anmelde forholdet. Siv Jensen benyttet anledningen til å refse Rustøen for tidspunktet hun tok opp saken. Denne typen saker hører ikke hjemme på et årsmøte, mente Jensen.

- Flere er blitt misbrukt - Jeg er ikke alene om å bli seksuelt misbrukt, sa Cathrin Rustøen fra talerstolen. Hun anklaget partiledelsen for ikke å ta sakene alvorlig, men prøve å feie problemene under teppet. Rustøen fortalte om en partikultur med alkoholbruk og sexpress på partisamlinger.

Hun oppfordret partiet til å vise null toleranse overfor medlemmer som nyter alkohol når de er sam-men med barn og unge på partimøter. - Foreldre har krav på å være trygge når de sender sine barn på partisamlinger, det gjelder både jenter og gutter, sa Rustøen.

Siv Jensen sa at Frp-ledelsen tar dette alvorlig. - Selvsagt er dette ikke tillatt hos oss eller andre steder i samfunnet..

Fpu-landsmøtet i Telemark Cathtrin Rustøen forteller til NTB at hun kjenner til at sju jenter og to gutter er blitt voldtatt eller seksuelt misbrukt på annen måte under partisamlinger. 21-åringen sier at hun selv ble voldtatt under landsmøtet i Fremskrittpartiets ungdom i Telemark i fjor og at hun har bestemt seg for ikke å politianmelde forholdet.

Les også: Klart for å kaste lederen

Frp-møter også i Rogaland og Østfold: Simonsen og Hedstrøm nominert

- Jeg vil ikke anmelde voldtekten, men jeg vil ha vekk u-kulturen i partiet, sier Frps Cathrin Rustøen.Foto: Scanpix/Marit Hommedal