Fysikeren Bobby Henderson ville gjøre noe med at elevene i Kansas kun skulle lære om Kristenkreasjonistisk Intelligent Design sitt alternativ til Darwins evolusjonsteori. Løsningen og åpenbaringen fikk han en søvnløs natt, skriver forskning.no.

Den natten ble det klart for Henderson at verden ble skapt av et flygende spagettimonster og dets ur-tomatsaus. Dermed ble en helt ny religion til. Flying Spagetti Monsterism (FSM). I protest mot den ensidige undervisningen har FSM-kirken sendt et brev til skoleverket i Kansas og truet dem med rettssak. I brevet hevder kirken at deres versjon er like sannsynlig og vitenskapelig bevist som kristenkreasjonistenes. Henderson krever at hans pastakirke får lik behandling i klasserommet.

FSM-kirken nøyer seg ikke med å kreve lik undervisningstid som kreasjonistene, men at lærerne også skal kle seg i piratkostymer når de underviser om FSM. For pirater er sentrale i pastafarianismen, som religionen også kalles.

I brevet til skolevesenet og på religionens hjemmesider fremhever de sammenhengen mellom global oppvarming de siste hundre årene, og det synkende antall pirater på jorden.

Flere advokater har nå fattet interesse og tatt kontakt med Henderson og spurt hvor interessert han er i virkelig å saksøke Kansas.

— Veldig, var svaret ifølge New York Times.

Hjemmesiden til den nye religionen skriver at ti millioner nå er medlem av kirken. Kanskje har de nye medlemmene latt seg lokke av at hver fredag er helligdag, og at himmelen består av en strippefabrikk og en øl-vulkan?