IMAG0279.jpg
2211-tipser

Vognen var på vei fra Bergen sentrum mot Lagunen da den havarerte på Wergeland i 17.30-tiden. Der ble det full stopp rundt 20 centimeter fra et såkalt koplingspunkt, ifølge en av passasjerene.— Når vognen blir stående i en ugunstig posisjon, mister den strømmen og må flyttes fysisk, sier sikkerhetssjef Trond Magne Målsnes i driftsselskapet Keolis.

Bybanen hadde egne folk som var på vei til Wergeland for å løse flokene, men de rakk ikke frem i tide. Føreren fikk nemlig hjelp av en gruppe passasjerer som dyttet vognen i gang.

— Det ble beklageligvis et opphold, og vi hadde vogner som snudde på Danmarks plass og på Sletten, sier Målsnes.

Tok ti minutter

Jobben skal ha tatt rundt ti minutter. Klokken 17.53 var vognen i trafikk igjen.

Sikkerhetssjefen sier at det har hendt minst en gang før at Bybanen har stoppet på det samme stedet, men han kjenner ikke til saker der passasjerene har ordnet opp.

— Vi retter en stor takk til de som hjalp til, sier sikkerhetssjefen.

Alle hjalp til

Tom André Olsen var en av flere passasjerer som tilbød seg å hjelpe. Han var på vei hjem til Fantoft da vogføreren kom bakover i vognen og spurte om hjelp.

— Første gangen vi dyttet hjalp alle passasjerene til. Da var bremsene på, så banen beveget seg ikke i det hele tatt. Det var tungt. Etter en stund gjorde de noe med bremsene, og da gikk den endelig fremover. Da var det bare en liten gjeng igjen, forteller han.

Han beskriver hele situasjonen som ganske underholdende.

— Jeg har vært med på at Bybanen stopper flere ganger, men har aldri fått beskjed om å hjelpe til. Det var egentlig ganske morsomt. Vi så alle humoren i det, sier han.