Til alt hell ble ingen av de fire personene i bilen alvorlig skadet, men drosjesjåføren går med krage for å sikre nakken og var fremdeles både sjokkert og veldig medtatt da BT fikk kontakt med ham i går.

Sliten

— Jeg burde sikkert kjøre drosje igjen så raskt som mulig for å komme over dette, men jeg vet ikke om jeg klarer det. I dag orker jeg ikke tanken på det en gang. Det er forferdelig at folk ikke skal kunne føle seg trygge på jobb. Jeg er ganske sliten og orker ikke snakke så mye, sier 24-åringen, som ber oss snakke med drosjeeieren om detaljene i den fæle opplevelsen.

Sjåføren fikk tur fra Birkelundsbakken til sentrum i 24-tiden natt til i går. Da han møtte opp på adressen kom det ingen ut. Han ringte inn for å si at han var på plass, og kundene ga ham beskjed om bare å sette på taksameteret. Han ringte dem igjen da taksameteret var kommet opp i 118 kroner, men ingen passasjerer kom før skjermen viste 154 kroner. Da hadde sjåføren ventet i 24 minutter.

Kunden truet med å ta over

— De tre passasjerene var fulle, spesielt han som satte seg fremme. De begynte å bråke og krangle om prisen og forlangte at sjåføren skulle sette taksameteret på null. Det sa han nei til, og da ble de skikkelig sinte. Sjåføren følte situasjonen så ubehagelig og truende at han sa at han ikke ville kjøre dem til by'n. Han ville bare ta det som en bomtur, og komme seg ut av situasjonen, sier drosjeeieren, som vil være anonym.

Da ga passasjerene grei beskjed om at hvis ikke sjåføren kjørte dem til sentrum, så skulle de selv kjøre drosjen.

— Han følte situasjonen så truende og usikker at han bestemte seg for å kjøre til politistasjonen på Nesttun for å få passasjerene ut av bilen. Det ga han beskjed om til passasjerene. Han var redd, sier drosjeeieren.

Bilen kondemnert

Men så langt kom de aldri. Like før Tennis Paradis, tok den aggressive passasjeren i forsetet plutselig tak i rattet og vrengte bilen av veien.

Sjåføren mistet kontroll over hele situasjonen, og bilen skrapte av gårde langs fjellveggen før den traff et autovern i betong. Da Falken kom og hentet drosjen, lå den midt på autovernet, helt smadret. Bilen er nå kondemnert.

Da bilen hadde stoppet på autovernet, stakk passasjeren som hadde tatt tak i rattet av. De to andre sto igjen da politiet kom.

Politiet klarte imidlertid å finne igjen gjerningsmannen (30) og pågripe ham.