— De har drevet og kurtisert hverandre nå i lang tid. Det foregår på den måten at hannen presenterer små steiner for fruen, som hun godkjenner før de legger dem i reiret, forteller driftssjef Torgeir Kaarbø.

Og legger til at steinene må være runde og i riktig størrelse.

Akvariet har betongreir klar for de to parene med gentoo-pingviner, som til sammen kan legge opptil fire egg.

Nå går de på skift, far Svart og mor Grønn, og pingvinfar ligger ikke mindre på egget enn mor. Han er en riktig flink ektemann, ifølge direktør Kees Ekeli, og i morgen kommer det ett egg til, forteller han.

Små donalder

Direktøren inviterer BT over gjerdet for å ta bilder av egget. De blir litt urolige når vi nærmer oss, nok til at pingvinfar reiser seg opp og slår i luften med luffene.

Og mellom 18. og 20. juni kan det hende at de flittige foreldrene går over fra ruging til bleieskiftarbeid hvis alt går bra.

— Er de trygge der de ligger da?

— Ja. Hannen er så flink til å passe på. Men etter at kyllingen er klekt, må vi spenne opp et nett over dem. De er så utrolig fine, sier han.

— Når de blir født har de små tynne halser, og så legger de på seg og blir til små donalder. Det er fryktelig stas for oss her på Akvariet, når dette skjer.

Måtte det ble pingvin! Sier direktøren.