Uværet slår inn over Vestlandet i to omganger denne helgen, opplyser vakthavende meteorolog ved StormGeo til BT torsdag morgen.

— Hele Vestlandet rammes

— Fortsatt er det noe usikkert hvor uværet treffer, men ut fra prognosene ser det ut som om Rogaland og Vest-Agder er mest utsatt fredag. Da kan det komme opp i full storm fra vest, sier Cecilie Villanger.

Hun forteller at hele Vestlandet får dårlig vær denne helgen, og at folk i Hordaland også vil merke været. Fredag ser det imidlertid ut som om det er folk sør i Rogaland og Vest-Agder som får det verst.

På kvelden løyer vinden, men det varer neppe lenge.

Orkan i Sogn og Fjordane

— Det blåser opp igjen natt til lørdag, da et nytt lavtrykk kommer inn, trolig ved Stad eller nord for Stad. Banen på dette lavtrykket er fortsatt usikker, men hele Vestlandet er utsatt, sier Villanger.

— Det ser ut til at Sogn og Fjordane får sterk storm fra vest lørdag. Her er det også utrygt for orkan, det vil si vind på 32 meter i sekundet. I kastene kan det komme opp i 40 meter per sekund, så dette kan være farlig, legger hun til.

Bør sikre gjenstander

Hun ber folk på hele Vestlandet sikre seg mot uværet før det blåser opp fredag. Villanger sier at de som har båt liggende ute, bør sikre den ekstra godt.

— Dessuten må man fjerne løse gjenstander og ta inn potteplanter og lignende. Folk bør også holde seg inne når det blåser opp, ettersom vinden kan ta tak i gjenstander og sende dem gjennom luften.

Søndag ser det ut til at uværet dreier til nordvest. Da blir det en liten pause før det igjen kommer et nytt lavtrykk mandag.

— Men det blir roligere, sier Cecilie Villanger.