SJEKK VÅRE WEBKAMERA HER

— Tidligere i dag var det ganske stor utfart. Vi så mye biler i Indre Arna- og Trengereid-området, på vei ut av Bergen, sier vaktoperatør Roger Lemme ved Vegtrafikksentralen i Hordaland.

— Nå minker det kraftig på bergensveiene, sier Lemme i 19-tiden onsdag.

Hestebil skapte trøbbel

- Ingen problemer med kø?

— Vi har ikke fått rapporter om noe spesielt. Det var noen trafikale problemer i Åsane, men det var knyttet til en bil med hestehenger som fikk stopp. Ellers har utfarten gått fint, sier Lemme.

Da bt.no snakket med ham i 19-tiden, var det stille på skjermene som overvåker trafikken i bergensområdet og omegnen.

— Jeg sitter akkurat nå og ser på et kamera fra Trengereid, det er ikke all verdens med biler der. Det er omtrent som en vanlig dag på denne tiden, sier vaktoperatøren.

Mange har reist tidligere

Om onsdagen før skjærtorsdag er den store utfartsdagen, er ikke så lett å fastslå lenger. Heller ikke for dem som jobber med trafikk og trafikkavvikling dagen lang.

— Det tør jeg ikke si. Det er sikkert mange som reiser i dag, men det var mye trafikk også fredag og i helgen, sier Lemme.

«Stille og rolig» i Sogn

I Sogn og Fjordane har vaktoperatør Arne Stadheim ved Vegtrafikksentralen inntrykk av at påskeutfarten har gått stille og rolig for seg.

— Det ser ut som om det har gått greit på veiene her hos oss. Jeg har ikke noen klar formening om trafikkmengden, men regner med det har gått jevnt og trutt. Slik det pleier onsdagen før påske, sier han.

Stadheim har ikke fått melding om køer, verken på ferger eller veier.

Tips om køer eller trafikkhendelser? Send gjerne bilde og noen ord: MMS til 2211 eller mail til 2211@bt.no