Frisk fjelluft, trim og varm buljong er ikke lenger nok til å lokke folk opp på fjellet.

— De vil ha aktiviteter med på kjøpet, sier direktør Trond Amland i Fløibanen. Derfor byr han og prosjektkoordinator Mona Karstensen på intet mindre enn et mord på Fløyen i år. Helt nytt er konseptet ikke. Fløibanen hadde stor suksess med Staalesen-stykket «Døden tar Fløibanen» som ble spilt 14 ganger i høst.

— Vi ønsker å trekke et nytt publikum til Fløyen, sier Trond Amland.

Med i påskeegget er også et variert aktivitetstilbud som passer for barna, blant annet GPS-skattejakt og natursti.

Fløien Folkerestaurant og de nærmeste skogsstiene utgjør kulissene for «Den enes død - den andres liv», som involverer en drept kvinne i skogen, tre mistenkte og en politietterforsker ved navnet Kvam.

Stykket er skrevet av Jan Holden og Gard Frostad Knudstad. De spiller begge i stykket sammen med Tirill Engelstad og Robin Jacobsen.

— Klassisk påskekrim med en ny vri, oppsummerer Gard Frostad Knudstad.

Det er ikke uvanlig med mellom 4000 og 5000 besøkende på Fløyen på solrike påskedager. I den forbindelse skylder vi å gjøre oppmerksom på at politietterforsker Kvam bare kan ta med seg 50 publikummere når han begir seg ut på morderjakt på Fløyen. Det skjer til gjengjeld 12 ganger.

NYTT AMFI: Påskekrimen utspiller seg på og rundt Fløien folkerestaurant. Nærmere sommeren skal det nye amfiet tas i bruk. Krimforfatter og skuespiller Gard Frostad Knudstad (til.v), prosjektkoordinator Mona Karstensen og direktør Trond Amland tester fasilitetene. FOTO: HELGE SUNDE