Påskekonsert på søndag med Marius Neset og Daniel Herskedal

Marius Neset og Daniel Herskedal har studert saman ved Rytmisk Musikkonservatorium i København, og har utvikla ein unik sound gjennom samspill og turnèer. Besetningen er like sjeldan som fengjande; — tuba og saxofon .

Dei to virtuosane byr på ein sjeldan konsertoppleving, og presenterer norske folketoner og sjøllvskreven reportoar med instrumentalteknikk i verdsklasse.

Daniel Herskedal (tuba) er utdanna ved Jazzlina i Trondheim og Rytmisk Musikkonservatorium i København. Daniel er busett i Oslo, og turnèrer med norske og utenlandske bandprosjekter. Han er ansatt som tubalærer ved Rytmisk Musikkonservatorium i København. Herskedal har motteke fleire priser for sitt spill på europeiske jazzfestivaler. I 2008 fikk han TÆLstipendet, og Moldejazz sitt talentstipend.

Marius Neset (saxofoner) er utdanna ved Rytmisk Musikkonservatorium i København. Han er mest kjend fra jazzsensasjonen JazzKamikaze og kvartetten People Are Machines. Neset ga i fjor ut sitt første soloalbum, “Suite For The Seven Mountains”, til strålende kritikker i heile skandinavia. Han har hatt stor suksess på internasjonale jazzscener, og i likhet med Herskedal mottaeke fleire prestisjefulle priser for sitt spill.

Førstkommende søndag er det altså mulig å høyra dei i Os kyrke klokka 19.00.