Påsken på Vestlandet har ifølge meteorologene vært upåklagelig. Lite vind, lettskyet og fem-seks plussgrader gjør at man heller ikke påskeaften trenger å holde seg inne i hytten på grunn av været.

– Nå må vi nyte solen! Vi får plussgrader i hele fylket og på fjellet vil det være gode turforhold, sier meteorolog ved Versvarslinga på Vestlandet, Steinar Skare, til bt.no.

Moderat skredfare

Samtidig er det viktig å huske på skredfaren på Vestlandet. Skredrapporten fra Norges Geotekniske Institutt viser at det er moderat skredfare i området mellom Bergen og Trondheim.

Det betyr at snøenkan værerelativt ustabil, samtidig som skredfaren kan være vanskelig å oppdage på grunn av mangel på direkte tegn på ustabile forhold.

— Kan bli glatt

Det fine været har ført til kalde netter gjennom hele påsken. Det vil det også bli natt til søndag, og Skare ser mørke skyer i horisonten.

Han ber bilister som skal reise hjem fra fjellet søndag om å være oppmerksomme.

— Det ser ikke bra ut. Skyene som kommer inn i løpet av dagen vil gi nedbør som snø i indre strøk. Temperaturen vil ligge rundt null grader, noe som betyr glatte veier, forklarer Skare.

Regnuke

Når helgen er over er det med all sannsynlighet tilbake til regnværet.

— Nå i påsken har vi hatt en kjølig og nordlig vind, men med regnet stiger temperaturen igjen, sier meteorolog Berit Hagen til bt.no.

Seks-syv plussgrader hjelper kanskje noe på humøret, men ifølge yr.no skal det regne helt frem til torsdag.

Vil du vite hvordan det ser ut på fjellet akkurat nå? Sjekk våre webkamera!

FINSE: Strålende sol og gode skiforhold.
WEBKAMERA
MYRKDALEN: Det er nok av plass i bakken klokken 11.
WEBKAMERA
FUREDALEN: Det er påskeføre også her.
WEBKAMERA