TRULS SYNNESTVEDT

I tillegg til påskeåpent i kafé og varmestue, inviterer Bymisjonen også til gjestebud i Korskirken skjærtorsdag og til korsvandring langfredag.

Fullt trøkk

— Det var fullt trøkk i påskekafeen i fjor, ikke tvil om at mange har behov for et sted å komme i påsken, sier husvert i Kafé Magdalena, Camilla Grimsby.

Hun minner om at påsken har flere røde kalenderdager enn julen og at familiesamværet gjerne er spinklere i påsken enn i julen.

— Derfor opplever mange Bymisjonens tilbud som et velkomment tilbud, sier kaféverten i Kong Oscars gate.

Og hun får bekreftelse fra bymisjonsprest Knut Kaldestad, som også skal lede gjestebudet i Korskirken skjærtorsdag.

— Arrangementet i kirken skal være et måltidsfellesskap, rammet inn av påskedramaet, sier Kaldestad. I likhet med i julen er gjestene gjerne en miks av mennesker fra belastede miljøer, mennesker som ønsker fellesskap og mennesker som rett og slett synes Bymisjonens arena er et spennende møtested.

Bergens Golgata

Korsvandringen fra kirken og opp Kalfarveien langfredag, der fransiskanermunkene gikk før i tiden, inviteres det til for sjette år på rad.

— En vandring i Jesu fotspor, i solidaritet med mennesker som lider og i bønn for byen, med ettertankens stopp ni steder underveis, sier Kaldestad, som sammen med bymisjonsleder Leif Jarle Theis skal føre an opp Bergens Golgata. Korset kan aksles av de som ønsker det.

Både Knut Kaldestad og Camilla Grimsby er takknemlige for jobben de mange frivillige hjelperne gjør, både som miljøskapere og kjøkkenhjelpere.

— Sånt gir håp i en kald verden, er de enige om.

For de som ønsker å bruke Bymisjonens kafétilbud i påsken, kan det være en tommelfingerregel at kafeen, med gratis mat, er åpen på de fire røde dagene, mellom klokken 12 og 17, mens Varmestuen og Korskirken er åpen de øvrige påskedagene, fra klokken 11 til 15.

De som ønsker å delta i gjestebudet i kirken skjærtorsdag, bør ta plass klokken 18, mens korsvandringen langfredag begynner klokken 17.

Påske for alle, ingen tvil.

KORSVANDRING: For sjette gang inviterer Kirkens Bymisjon til korsvandring langfredag, opp Kalfaret, Bergens Golgata, slik det også var på fransiskanermunkenes tid. Bildet er fra vandringen i 2001.<p/> ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ