— Servicetilbudet vi gir pasientene på Haukeland bekymrer meg. På grunn av trafikksituasjonen i området får vi problem med å levere tjenester med den kvaliteten vi ønsker, sier administrerende direktør i Bergen Taxi, Jan Valeur.

Bergen Taxi fikk i februar totalanbudet på pasienttransport i Helse Bergen. Bybanebygging og påfølgende tiltetting på traseen mellom Danmarksplass og Haukeland og rundt sykehusområdet gjør at drosjene står fast i kø, noe som fører til lang ventetid for pasientene. Spesielt ille er det i rushtiden.

— Verst går det ut over dem som sitter i rullestol, siden det er færre tilpassede drosjer, sier Valeur, og forteller om tilfeller der rullestolbrukere har vært nødt til å vente i både to, tre og i verste fall fire timer på taxitransport fra Haukeland.

— Dette er ikke noe vi vil at pasientene skal oppleve.

Ifølge Valeur har Bergen Taxi i gjentatte henvendelser til kommunen og Statens vegvesen lagt frem flere konkrete forslag til løsninger som kan øke fremkommeligheten i området, blant annet å åpne stengte veier som Jonas Lies vei for drosjetrafikk.

— Den eneste løsningen som kan bedre fremkommelighet i forbindelse med bybanebyggingen er å gjøre det vanskeligere for privatbilistene, mener Valeur.