Ambulanse og brannvesen rykket ved 7.30-tiden ut, etter melding om en alvorlig ulykke på sykehjemmet i Fyllingsdalen. Mannen er fraktet til Haukeland universitetssykehus, og tilstanden hans er alvorlig men stabil.

— Rutinene er fulgt

— Det var en dement pasient som var alene på toalettet. Han pleier ikke gå der alene. Han har mistet balansen, falt, og fått en krok fra en pasientheis inn i overarmen, sier institusjonssjef ved Løvåsen sykehjem, Siri Hovde.

Hun sier at alle rutinene på sykehjemmet har blitt fulgt fulgt.

— Vi har fulgt prosedyrene, og føler at dette er veldig beklagelig. Men slike ting kan skje når man har demente pasienter som vi vil skal ha frihet til å bevege seg, sier hun.

- Ren ulykke

— På grunn av fare for stort blodtap, kunne ikke pasienten fraktes videre til sykehus før gjenstanden var tatt bort, sier varabrannsjef Karl Otto Nesdal til bt.no.

— Vi regner dette som en ren ulykke. Pasienten var alene, og har falt over en krok som blir brukt til å løfte pasientene med, sier Rune Mjelde, politiførstebetjent ved Fyllingsdalen politistasjon.

Bilbergingsutstyr

Klokken 07.55 kom meldingen om at gjenstanden var fjernet. Det skjedde utenfor inngangen til sykehjemmet. Tilstanden til pasienten er foreløpig ukjent.

Metallkroken var så stor at brannvesenet måtte bruke spesialutstyr for å få den ut.

— Brannvesenet måtte bruke hydraulisk klippeutstyr, som vanligvis er for bilberging, sier varabrannsjef Nesdal.

— Gjenstanden gjorde det vanskelig å få ham inn i ambulansen, så vi fikk frigjort ham her, føyer han til.

Det er uklart om metallgjenstanden gikk helt gjennom kroppen til pasienten.

— Av og til skjer ting som man aldri skulle tro kunne skje, konstaterer operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt.

Politiet kommer til å se nærmere på omstendighetene rundt ulykken.

DRAMATISK:Her bruker brannvesenet bilbergingsutstyr for å fjerne den store metallkroken en 95 år gammel mann i morges fikk gjennom kroppen på Løvåsen sykehjem.
LEIF GULLSTEIN
Walter Wehus
Walter Wehus
LEIF GULLSTEIN