– Bygg organisasjonen

1. – Det har jeg ingen kommentarer til, sier Henrik Liseth, som var ordfører i Bergen 1986-87. 2. – Jeg tror partiet fremdeles er inne i en fase der vi må gjennom både landsmøte og etter min mening også en ganske omfattende debatt ute i organisasjonsleddene. Den debatten tror jeg er forsømt. Ved å gjøre det er jeg sikker på Høyre over tid vil gjenreise sin kraft.

– Samarbeid med Frp

1. – Det må hele partiet være sammen om, og besserwissere ute randområdene skal holde kjeft. Og det gjør jeg, sier Eilert Eilertsen, som var ordfører i Bergen 1973-83. 2. Eilertsen mener borgerlig samarbeid er viktig for å løfte partiet. Og det samarbeidet bør innbefatte Frp. – Ja, Frp er uten tvil et borgerlig parti. Det må da være naturlig å finne et grunnlag for et samarbeid, ikke bare for Høyre men også for flere av de andre såkalt borgerlige partier.

– Tenk med hjertet

1. Nei, det må Erna Solberg selv bestemme, sier Inger Margrethe Presterud, tidligere kommunalråd og ordførerkandidat for Høyre i Bergen

2. – Det var stor tabbe at vi gikk til valg med Bondevik som statsministerkandidat Det var et taktisk dårlig grep. Nå må vi reise rundt i hele landet og smile og være positiv og være verdikonservative, og ikke bare angripe andre. Og så må vi tillate oss å tenke med hjertet,.

– Ikke få panikk

1. – Nei. Det er slike lettvinte populistiske løsninger som ikke gir noe resultat, sier Håkon Randal fra Bømlo, som mellom annet var nestleder i partiet i 1980-84. 2. – Nå må de ikke få panikk. Jeg husker i 1974. Da bestemte vi oss for at vi ikke endrer politikken, men at vi reiser ut og sloss for det vi mener er riktig,. Da jeg var nestleder hadde Høyre 32-34 prosent og var landets største parti på flere målinger. Så ikke mist motet, jeg nok det snur seg igjen.