– Dette svir, sier studenten Øyvind Fosse om boten på 500 kroner.

Torsdag ettermiddag parkerte han bilen sin i et område utenfor soneparkeringen i Skansebakken. Da han kom for å hente bilen mandag klokken tre, var det satt opp nye parkering forbudt-skilt der han og flere andre biler sto parkert.

— Kunne fått advarsel

Bilene hadde også fått parkeringsbøter på 500 kroner. Begrunnelsen på boten var at det foregikk trefelling langs veien.

Test deg selv: Kan du parkeringsreglene?

– Jeg synes i hvert fall det burde stått et skilt om at «her kommer det trefelling», eller at vi kunne fått en advarsel, og ikke en bot, sier Fosse.

– Det stemmer at vi var der i går og ila gebyrer. Vi måtte ringe noen og få dem til å flytte bilene sine, og måtte også få to biler fjernet, sier seksjonsleder Arvid Heggestad i Bergen parkering.

24 timer

– Lovverket sier at hvis du står et sted når det kommer opp et skilt, som i dette tilfellet et forbudsskilt, har du 24 timer på deg til å flytte bilen, sier Heggestad.

Fosse sier at det ikke var noen indikasjoner på at det skulle settes i gang trefelling i Skansebakken torsdag ettermiddag, noe som også blir bekreftet av Bergen Parkering.

– I dette tilfellet kom skiltene opp på fredag, så bilistene hadde helgen på seg. Vi prøver å unngå fjerning så langt som mulig og kontakte dem det gjelder, sier Heggestad.

Vil klage

– Vi prøver å varsle om endringer i forkant, men det er avhengig av når vi blir oppmerksomme på dem, sier Heggestad.

Fosse sier at han uansett kommer til å klage på boten.

– Det er alltid lov å klage, men ut ifra de fakta jeg har brakt på det rene har han nok ikke verdens beste sak. Vi har forståelse for situasjonen, men av og til er loven litt hard, sier Heggestad.

Hva synes du om 24-timers regelen? Si din mening under!

Heidi Torkildson Ryste (MMS)
Heidi Torkildson Ryste (MMS)
Heidi Torkildson Ryste (MMS)