— Jeg trodde det var en forutsetning at man må se når man kjører bil, men det er ikke alltid det virker slik når en ser hvordan folk parkerer, sier seksjonsleder i Bergen Parkering Arvid Heggestad.

I bildearkivet til Bergen Parkering er det mange bilder av biler som står feilparkert. Heggestad og arbeidsleder i Bergen Parkering Trond Søreide har hentet frem nærmere 30 bilder fra arkivet.

— Det folk ikke skjønner, er at du ofte kan stå lovlig parkert et sted. Men dersom du hindrer andre biler i å komme frem, er det ulovlig å stå der, sier Heggestad.

Tre meter!

Bergen Parkering, Bergen brannvesen, BIR og samferdselsetaten i Bergen kommune har den siste tiden kjørt kampanjer for å gjøre folk oppmerksomme på at brannbiler og bossbiler trenger minst tre meter for å komme forbi.

— Det er mange som sier at de har stått der i årevis. Men det betyr jo ikke automatisk at du kan stå der, sier Trond Søreide.

Ifølge Heggestad får du en bot på 500 kroner dersom du hindrer andre biler å komme frem. Klarer du ikke å fjerne bilen selv, blir den tauet bort. Da får du en ekstrautgift på 1800 kroner.

Stort sett snille

Heggestad og Søreide sier at de fleste som får bot aksepterer den og betaler.

— Det er mange som tror at vi får mye kjeft, men det får vi ikke, sier de.

Nå håper de at bergenserne kan lære litt av disse bildene.

Har du sett andre tvilsomme parkeringer, send bildene til oss på MMS til 2211 eller epost!